Smijenjenu Ljiljanu Sauchu u voditeljskoj ulozi zamijenit će neiskusna Beroševa savjetnica

Jasmina Grgurić
23. rujna 2020.
Novosti
A- A+

Kada je jednu od voditeljica emisije “Dobro jutro, Hrvatska”, Ljiljanu Vinković zamijenila mlađa Doris Pinčić javnost je negodovala, no jasno je zašto se HRT odlučio podići gledanost s već poznatim televizijskim licem. No, u slučaju Ljiljane Sauche koja je ovih dana smijenjena s voditeljske pozicije “Vijesti iz kulture” zamjena na koju se ovoga puta odlučila javna televizija doista nije jasna. Umjesto Sauche, naime, na male ekrane dolazi javnosti potpuno nepoznato i medijski neiskusno lice. K tomu, slučajno ili ne, riječ je o donedavnoj savjetnici ministra zdravstva Vilija Beroša.

Antonia Ćosić (Snimak zaslona/Youtube)

Vijest o smjeni dugogodišnje HRT-ove urednice i voditeljice Ljiljane Sauche godinu dana uoči mirovine potresla je jučer medijski prostor. No, još veće čuđenje nastalo je kada je otkriveno tko će je zamijeniti u voditeljskoj ulozi “Vijesti iz kulture” na javnoj televiziji.

Riječ je, naime, o Antoniji Ćosić, javnosti potpuno nepoznatoj mlađoj osobi bez adekvatnog novinarskog, uredničkog i televizijskog iskustva, k tomu još i donedavnoj savjetnici ministra zdravstva Vilija Beroša.

Voditeljici HRT otkazao angažman 14 mjeseci prije mirovine: "Žele mlade ljude!"

Saucha će u redakciji kulture na HRT-u ostati još godinu dana koliko ima do mirovine, no u njezin voditeljski stolac sjest će mlado lice, desna ruka ministra Beroša u proteklim mjesecima koronakrize. Da bi stvar bila bolja, Ćosić je po struci psihologinja skromnog novinarskog iskustva. Naime, vodila je emisiju “Etno, Fletno” na Radio Sljemenu, a radila je i kao voditeljica na TV Student od 2014. do 2016. i to je manje-više sve. Nakon toga osnovala je udrugu Naša priča, piše Večernji list.

Smjena je Sauchi najavljena telefonom u petak poslijepodne, tako da nije ni znala da je dan ranije posljednji put vodila emisiju čije je zaštitno lice već čitavo desetljeće. Na svom Facebook profilu požalila se na takav pristup javne televizije, rekavši kako odlazi uoči mirovine jer HRT želi mlađa lica. Kolege novinari stali su u obranu starije kolegice, optuživši HRT za diskriminaciju po dobi i spolu.

 

Smijenjenu Ljiljanu Sauchu u voditeljskoj ulozi zamijenit će neiskusna Beroševa savjetnica
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap