[VIDEO] Pogledajte kako je ovaj jako “cool” deda ispleo čarape za unuku

Jasmina Grgurić Zanze
8. prosinca 2019.
Novosti
A- A+

Štrikanje, heklanje, pletenje… Što god izabrali, nedvojbeno je riječ o zavidnoj vještini koju poznaje sve manje i manje pripadnika mlađih generacija. Tim više je to razlog da se divimo ovom umijeću naših starih, pogotovo kada su u pitanju vješte ruke naših baka. Ali, što kada su to djedovi?

Da su bake majstorice igle, vune i konca, i nije neka novost. Heklanje i štrikanje malo koja baka ne zna, ali što kada je u tim vještinama vičan i dida?

Tečaj €/kn: 7,53450

Upravo jedan takav “cool” dida osvanuo je na Instagram profilu svoje unuke Ane koja se u videu pohvalila kako joj je ispleo zimske čarape. I doista, stvarno mu dobro ide.

“Zahvaljujući dedi, ove zime, a i svake slijedeće, nema zime” – napisala je ponosna unuka.

Pet načina kako zadržati vitalnost u zlatnim godinama i biti zadovoljan

Danas uratke naših baka (a očito i ponekih djedova) smatramo vrijednim unikatima, no nekada su oni prije svega imali uporabnu i estetsku vrijednost. Zime su bile oštre, a bez njihovih vrijednih ruku ne bi bilo vesta, šalova, kapa i rukavica da griju djecu i unuke. Isto tako, kupovali se nisu ni stolnjaci, nego su se heklali, a vezom su se ukrašavale i nošnje, kuhinjske krpe, pregače, posteljina… Svi ti predmeti bili su i sastavni dio miraza.

Istraživanja su potvrdila da štrikanje i heklanje, u trajanju oko sat vremena dnevno, potiču osjećaj uspjeha i sreće, stvaraju terapeutski učinak, ali i štite od raznih bolesti kao što su depresija, Parkinsonova bolest, ali i demencija.

[VIDEO] Pogledajte kako je ovaj jako “cool” deda ispleo čarape za unuku
Popularno
Tečaj €/kn: 7,53450
Share via
Copy link
Powered by Social Snap