Većina građana želi prijevremene izbore, a u Vladi ne žele ovih sedam ministara

Josip Mihaljević
28. veljače 2022.
Novosti
A- A+

Uhićenje ministra graditeljstva Darka Horvata te optužbe na račun potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića i ministra rada Josipa Aladrovića aktualizirale su temu o prijevremenim izborima. Ankete otkrivaju da bi većina građana podržala prijevremene izbore, a detektirali su i sedam ministara koje više ne žele gledati.

izbori2 glasanje

Foto: Youtube screenshot

Crobarometar Nove TV, osim rejtinga stranaka, pozabavio se i s novonastalom kriznom situaciji u Vladi kojoj je jedan ministar optužen, a još dva člana Vlade mogla bi se naći u pravnim problemima. Darko Horvat već je postao bivši, a zbog sumnjivih poticaja pravne radnje pokrenute su protiv potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića, dok bi ministra rada Josipa Aladrovića fotelje moglo koštati sređivanje poslova tijekom ravnateljstva u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje.

Većina građana želi prijevremene izbore, stariji protiv

Evo kako stoje političke stranke u anketama, HSU objavio slavljenički komentar

Oporba je situaciju spretno iskoristila hitnim prozivkama za raspisivanje prijevremenih izbora i čini se da su birači na njihovoj strani. Da se trebaju raspisati prijevremeni izbori smatra 59 posto birača, a samo 35 posto smatra da možemo i bez toga. Dodatnih 6 posto ne zna. Nove izbore najviše priželjkuju ljudi od 30 do 44 godine u Zagrebu i Slavoniji, a protiv izbora je starija populacija i sjeverni dio Hrvatske. Nove izbore želi i 33 posto birača HDZ-a.

Čak i ako izbora ne bude, 68 posto ispitanih smatra kako je Vladi potrebna veća rekonstrukcija. Da se samo treba zamijeniti “sporni” Horvat misli tek 25 posto ispitanika. Čak 40 posto birača HDZ-a smatra da je red za veću rekonstrukciju vlade.

Sedam spornih ministara

Kada je riječ o rekonstrukciji Vlade, građani su detektirali čak sedam ministara za koje je više od 50 posto ispitanika kazalo kako oni trebaju otići. Prvi među njima je Tomislav Ćorić, čiji odlazak želi 73 posto birača.

Sa 68 posto slijedi potpredsjednik Vlade Boris Milošević protiv kojeg su poduzete pravne radnje, a nešto bolje stoji ministar obrane Mario Banožić

Treba li Aladrović otići? Ovako su se izjasnili umirovljenici!

za čiji odlazak navija 61 posto ispitanih.

Zatim slijedi rada Josip Aladrović, čija je pravna situacija i dalje nejasna, ali njegov odlazak želi 61 posto ispitanih. O ministrovom odlasku izjasnili su se i naši čitatelji, a rezultate možete pogledati OVDJE.

Na listi nepoželjnih još su Vili Beroš (58 posto), Davor Božinović (53 posto) i Ivan Malenica (51 posto).

Još ministara na tankom ledu

Na tankom ledu je i ministrica poljoprivrede Marija Vučković čiji odlazak priželjkuje ravno 50 posto birača. Nešto sigurniji su Gordan Grlić Radman (49 posto), Radovan Fuchs (46 posto), Tomo Medved (38 posto), Nina Obuljen Koržinek (37 posto) i Nataša Tramišak (32 posto).

Najbolje stoje Oleg Butković (samo 28 posto ispitanih smatra da treba otići), ministar financija Zdravko Marić (28 posto) i ministrica turizma Nikolina Brnjac (25 posto).

Što se tiče HDZ-ovih birača, većina želi da iz Vlade odu Beroš, Banožić, Milošević, Aladrović i Ćorić.

Većina građana želi prijevremene izbore, a u Vladi ne žele ovih sedam ministara
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap