Plenković: Hvala Aladroviću, Ćoriću i Miloševiću, ovo im je zadnja sjednica Vlade

Josip Mihaljević
27. travnja 2022.
Novosti
A- A+

Andrej Plenković zahvalio se na današnjoj sjednici Vlade potpredsjedniku Borisu Miloševiću i ministrima Josipu Aladroviću i Tomislavu Ćoriću jer im je danas zadnja sjednica u kapacitetu članova Vlade. Dakle, službena je ovo potvrda da spomenuti trojac odlazi, a zamjene bi trebali saznati već sutra.

Josip Alardović

Josip Aladrović – uskoro bivši ministar rada i mirovinskog sustava

Danas se u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici održala redovita sjednica Vlade, a premijer Andrej Plenković se nakon posljednje točke dnevnog reda zahvalio trojici članova – Borisu Miloševiću, Josipu Aladroviću i Tomislavu Ćoriću. Dodatno je iskazao nadu da će s njima nekada u budućnosti surađivati “u istom svojstvu”, čime je zapravo iznio nadu da će se dvojac pod optužnicom uspješno riješiti svojih pravnih problema.

“Budući da je ovo zadnja sjednica Vlade za potpredsjednika Borisa Miloševića, ministra Aladrovića i ministra Ćorića, želim im zahvaliti na doprinosu radu Vlade u proteklih pet i pol, odnosno tri godine. Ja se nadam da će prigode biti da ponovno surađujemo, a možda čak i u istom svojstvu”, kazao je Plenković.

Plenković je time potvrdio da će rekonstrukcija Vlade obuhvatiti tek tri člana. Podsjetimo, za ministra Ćorića se govori kako želi otići svojom voljom, a Aladrović i Milošević upleteni su u aferu bivšeg ministra Darka Horvata. Pravosuđe Aladrovića tereti da je pogodovao kod zapošljavanja podobnih kandidatkinja tijekom ravnateljstva Zavodom za mirovinsko osiguranje, a Miloševića da je agitirao kod dodjele poticaja kandidatima poduzetnicima.

Miloševića bi trebala naslijediti saborska zastupnica Anja Šimpraga, Ćorića Davor Filipović, a Aladrovića gradonačelnik Novske Marin Piletić.

Plenković: Hvala Aladroviću, Ćoriću i Miloševiću, ovo im je zadnja sjednica Vlade
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap