Treba li Aladrović otići? Ovako su se izjasnili umirovljenici!

Jasmina Grgurić Zanze
24. veljače 2022.
Novosti
A- A+

Zazivaju se prijevremeni izbori, rekonstrukcija Plenkovićeve Vlade i smjena brojnih ministara. No, sudbina “obilježenog” ministra rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josipa Aladrovića i dalje je vrlo neizvjesna. On je navodno upleten u zapošljavanja preko veze dok je bio ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, no još nije postao službeni predmet istrage. Pitanje je stoga zasad moralne prirode, treba li otići iz Vlade. Evo kako su se izjasnili umirovljenici.

Josip Aladrović (Snimak zaslona/Nova TV)

Unatoč optužbama, koje se zasad tek mogu čuti iz neslužbenih izvora, da je zapošljavao pogodovanjem po nalogu uhićenog bivšeg ministra Darka Horvata i njegove pomoćnice Ane Mandac, ministar Josip Aladrović još uvijek nije posao službenim predmetom istrage. Protiv njega nije podignuta kaznena prijava, niti je zatraženo skidanje imuniteta.

aladrović
Ministar Aladrović već pripremio ostavku? Poručuje: Mandat mi je na raspolaganju

Ipak, Aladrović je sam kazao, doduše vrlo neodređeno, da je njegov mandat uvijek na raspolaganju. Izjavio je i da se ne sjeća spornih zapošljavanja, jer je u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje, dok je on tamo bio ravnatelj, zaposleno jako puno ljudi.

Pitanje njegova odlaska iz ministarske fotelje zasad je stoga još uvijek moralne prirode. Pitali smo umirovljenike što misle, treba li Aladrović napustiti Vladu. U anketi na našem portalu sudjelovalo je više od 1.200 ispitanika.

Najviše njih, oko 35 posto, smatra da bi premijer Andrej Plenković trebao sam razriješiti ministra Josipa Aladrovića. Dodatnih 8,5 posto smatra da bi njegova ostavka trebala biti prihvaćena ako je sam ponudi. Dakle, više od 40 posto umirovljenika je za Aladrovićevu smjenu.

ministar josip aladrović
[ANKETA] Treba li 'ministar umirovljenika' Josip Aladrović otići iz Vlade?

No, znakovit je visoki postotak onih koji smatraju da on nije jedini ministar koji treba napustiti Vladu. Naime, čak 30 posto ih smatra da u slučaju Aladrovićeva odlaska otići trebaju i Beroš, Banožić i još neki ministri za koje smatraju da ne rade dobro ministarski posao.

Da ministar ne treba otići jer dobro radi svoj posao smatra 17 posto umirovljenika, a dodatnih 9,4 posto smatra da njegov odlazak nikako ne bi bio dobar, jer su u tijeku važne reforme u mirovinskom sustavu pa tako Aladrović uživa potporu više od četvrtine umirovljenika.

Rezultati ankete/Mirovina.hr

Treba li Aladrović otići? Ovako su se izjasnili umirovljenici!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap