Umirovljenik istukao umirovljenicu jer je prala tepih: “Što me špricaš, k**vo jedna”

Jasmina Grgurić Zanze
25. siječnja 2022.
Novosti
A- A+

Osam mjeseci zatvora zbog fizičkog napada na susjedu Marinu (65), ali i vrijeđanja te prijetnji smrću, prijeti 76-godišnjem umirovljeniku Dragi. A sve se to dogodilo zato što je žena prala tepih, što je njemu bio povod za udarce i uvrede.

Ilustracija: Pixabay

Državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 76-godišnjeg umirovljenika Drage, jer je još lani u lipnju na zagrebačkom Črnomercu fizički napao susjedu Marinu (65), vrijeđao je te joj prijetio smrću, a sve zato što je prala tepih u dvorištu zgrade te ga navodno pritom pošpricala.

Udarao ju je šakama, gađao plastikom, vrijeđao…

Umirovljenika kaznili sa 1.250 kuna jer mu pijetao budi susjede u zoru

“U nakani da ustraši susjedu Marinu koja je u dvorištu zgrade prala tepih, vikao joj je: Što me špricaš, kurvo jedna! Udarao ju je šakama po glavi, nakon čega je prema njoj bacio štap kojem se izmakla, pri čemu je razbio plastičnu posudu za sadnice i gađao ju komadima plastike.

Cijelo je vrijeme vikao da će ju smrviti i ubiti te ju nazivao kurvom, glupačom i govorio joj da su oni cigani, a uslijed ovog incidenta Marina je zadobila ogrebotine na glavi i ruci”, navodi se u optužnici, piše Danica.hr.

Umirovljenik je pak ispričao da je Marina u dvorištu zgrade crijevom za vodu prala tepih. Kada je prošao kraj nje izlazeći u šetnju, ona ga je polila vodom, na što ju je on pitao: “Što me špricaš?”.

“U tom trenutku Marina je pojačala mlaz vode te me je pošpricala tako da sam cijeli bio mokar. Kako bih se obranio, odgurnuo sam crijevo s njezinom rukom, no nisam je udario, te sam otišao dalje šetati”, tvrdi Drago.

Tužitelji za Dragu traže osam mjeseci uvjetnog zatvora u koji neće morati ako u roku od dvije godine opet ne počini slično kazneno djelo.

Nije mu se sviđalo kako radi kao predstavnica stanara

Susjeda Marina posvjedočila je da već tri godine ima problema sa susjedom koji je vrijeđa i fizički napada te prijeti, što je i dosad prijavljivala policiji. Uvijek ju napadne, kaže, kada zna da joj suprug nije kod kuće.

Bakici (71) pukao film pa metlom istukla mladu susjedu (26)

“Problemi su počeli kada sam postala predstavnik stanara te je Drago uvijek od mene nešto tražio. Na primjer, tražio bi da prijavim nekoga od susjeda zbog nekih gluposti, i to je bilo skoro svaki dan. Također, prigovarao je što susjeda koja je dan prije izašla iz rodilišta sa novorođenom bebom, nije prijavila novog člana za potrošnju vode.

Nakon što sam mu odgovorila da će se to sigurno riješiti te da je žena tek izašla iz rodilišta, naljutio se i tu su počeli naši problemi. Tako je bilo i tog dana kad sam u dvorištu prala tepih i u jednom trenutku je do mene došao Drago i počeo me udarati šakama po glavi vičući: Što me špricaš, kurvo jedna!” – posvjedočila je 65-godišnjakinja.

Dalje ju je udarao, a ona se  izmicala i gurala ogradu prema njemu kako ne bi mogao ući u dvorište. Nakon što je uspjela zatvoriti ogradu, on je bacio štap prema njoj, ali se, opisuje, uspjela izmaknuti. Zatim je uzeo posudu u kojoj su bile sadnice i razbio je na dva dijela te ju pogodio tom plastikom po glavi i po ruci.

“Cijelo je vrijeme vikao i prijetio da će me smrviti, da će me ubiti, govorio mi je da smo cigani, nazivao me kurvom i glupačom. Otrčala sam u svoj stan i pozvala policiju, a Drago se udaljio. Otad ga više nisam vidjela”, svjedočila je nesretna žena.

Umirovljenik istukao umirovljenicu jer je prala tepih: “Što me špricaš, k**vo jedna”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap