Umirovljenika kaznili sa 1.250 kuna jer mu pijetao budi susjede u zoru

Jasmina Grgurić
12. kolovoza 2020.
Novosti
A- A+

Malo tko se ne sjeća sage s psom Medom koji je kažnjen zato što je svojim lavežom uznemiravao susjede. Istu muku muči i jedan talijanski umirovljenik, ali u pitanju je sasvim druga životinja – pijetao koji svojim kukurikanjem u zoru budi okolne stanare. Situacija je toliko eskalirala da je vlasnik morao platiti 166 eura kazne!

Ilustracija: Pixabay

Talijanski umirovljenik Angelo Boletti (83) mora platiti 166 eura (oko 1.250 kuna) zbog toga što njegov pijetao Carlino svako jutro u ranu zoru budi susjede.

Nesvakidašnji događaj zbio se u gradu Castiraga Vidardo u Lombardiji, gdje je policija pokucala na vrata kako bi se uvjerila kukuriče li doista Carlino u 4.30 sati, kako tvrde obližnji stanari koji su intervenirali i prijavili pijetla.

Kad su policijski službenici utvrdili da su susjedi u pravu, Bolettiju je uručena kazna od 166 eura jer je prekršio pravilo prema kojemu se životinje smiju držati na udaljenosti od najmanje 10 metara od susjedovih vrata. Carlino je inače živio u kavezu u dvorištu, piše The Guardian.

“Nemam riječi. Je li to bilo potrebno?” – komentirao je kaznu za lokalne medije ovaj 83-godišnji umirovljeni zidar.

Umirovljenik Nikola počupao cvijeće susjedi pa ga je istukla s kamenom!

Boletti je objasnio da je njegov Carlino u dvorištu živio deset godina, a onda ga je preselio kod prijatelja jer su se susjedi žalili. Sad se Carlino vratio nakratko, jer je njegov novi vlasnik na godišnjem odmoru 20 dana.

Umirovljenik je najavio da će se žaliti na kaznu, a kazao je i kako nije znao za pravilo o udaljenosti držanja životinje.

Načelnica Emma Perfetti tvrdi da nije bilo drugog rješenja, jer se žalilo puno ljudi. Istaknula je da je Carlino kod Bolettija dulje od 20 dana.

“Nije u redu prema polovini susjeda da ih se budi svakog jutra u 4:30” – zaključila je načelnica.