Bakici (71) pukao film pa metlom istukla mladu susjedu (26)

Jasmina Grgurić Zanze
10. studenoga 2021.
Novosti
A- A+

Umirovljenica iz Bjelovara očito je izgubila živce pa je međususjedske probleme odučila riješiti na poprilično ratoboran način. Mladim susjedima u dvorište je ušla vičući s metlom u rukama, a koju se nije libila upotrijebiti na 26-godišnjakinji. Za sve su krivi psi, a baka će morati na sud.

Ilustracija: Unsplash

Umirovljenica (71) iz Bjelovara poprilično se uzrujala kada su u ponedjeljak prijepodne u njezino dvorište došetala tri susjedova psa.

Nakon što je “bakica” istjerala pse iz svojeg dvorišta, došla je do ulaza u dvorište 30-godišnjeg vlasnika pasa gdje je vikala i galamila na 26-godišnjakinju, a koju je potom i udarila metlom u tijelo. Zbog čitave situacije morala je intervenirati bjelovarska policija koja je izvijestila o ovom događaju.

Zbog tračanja susjeda, gospođa Darinka mora platiti 13.400 kuna!

Policajci su 30-godišnjem vlasniku pasa naplatili novčanu kaznu zbog prekršaja iz članka 30. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, odnosno zbog držanja životinja bez nadzora. Naime, novčana kazna za taj prekršaj iznosi od 500 do 200 njemačkih maraka u kunskoj protuvrijednosti, dakle od oko 200 do 800 kuna.

No, starija susjeda prošla je puno gore po istom zakonu, ali drugom članku. Naime, protiv 71-godišnjakinje zbog počinjenog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.

Za taj prekršaj umirovljenica može biti kažnjena jednakom novčanom kaznom, ali i kaznom zatvora do 30 dana ako tako odluči sud.

Copy link
Powered by Social Snap