Umirovljenici, prijavite se i izradite igrokaz za Sajam vlastelinstva

Jasmina Grgurić Zanze
19. veljače 2019.
Novosti
A- A+

Radionice će trajati četiri mjeseca, a namijenjene su onima od 55 godina i više. Prilika je to za uključivanje u život zajednice kroz sudjelovanje u  izradi starih predmeta, kulisa, kostima i cijele jedne autorske priče za lipanjski Sajam vlastelinstva u Karlovcu.

Karlovački Sajam vlastelinstva Dubovac/Facebook

Među umirovljeničkom populacijom najveći je broj euroskeptika. No, sviđala se nama Europska unija ili ne, činjenica je da sredstva iz njezinih fondova, koje Hrvatska često nije znala na vrijeme povući i dobro iskoristiti, omogućuju sve više raznih projekata pa tako i onih za starije građane. Osim sufinanciranja liftova u zgradama, za koje još uvijek čekamo zeleno svjetlo, tu su i manji, ali toliko važni programi s ciljem socijalne uključenosti građana starijih od 55 godina, bilo da je riječ o edukaciji, glumi, likovnom stvaralaštvu…

Jedan takav jest i izrada igrokaza za Sajam vlastelinstva. Radionice će trajati četiri mjeseca, a namijenjene su onima od 55 godina i više. Projekt „Nove ideje u starim prostorima – socijalno uključivanje kroz kulturu i umjetnost“ organizira karlovačka Udruga za društveni razvoj KA-MATRIX. Oni koji se prijave do 27. veljače, imat će prilike sudjelovati u osmišljavanju i provedbi igrokaza na lipanjskom Sajmu vlastelinstva u Karlovcu.

Važno im je da su zajedno: Ova ekipa godinama uživa na radionicama akvarela

“Dvadesetak polaznika će četiri mjeseca uz stručno vodstvo članova Bratstva svetog Mihovila Jurja Horvatina, Pavela Butolena i Nevena Cetinjanina, prolaziti kulturno-umjetničke radionice koje će se sastojati od izrade autorske priče, kostimografije te kazališne forme izražavanja i scenografije. Priča koja će na kraju biti predstavljena u okviru samog sajma biti će njihov autorski rad – od izrade kostima, starih predmeta do samih kulisa. Također, u sklopu aktivnosti za sve polaznike radionica biti će organizirano studijsko putovanje Renesansnom festivalu u Koprivnici kako bi što bolje osmislili i prezentirani svoju priču” – rekla je za Aktiviraj Karlovac Manuela Kasunić, predsjednica KA-MATRIX-a.

Kroz ovakve umjetničke sadržaje koji u društvo uključuju osobe starije od 54 godine, ujedno se povećava njihovo zdravlje i dobrobit kroz bavljenje zajednicom.

Broj mjesta je ograničen, a prijaviti se možete do 27. veljače na adresu elektronske pošte info@ka-matrix.hr ili na broj telefona 095/444-6-880. Ukupna vrijednost ovog projekta je 539.224,35 kuna. Provodi se uz financijsku podršku Europske unije i Ministarstva kulture.

 

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap