Zadar pokrenuo niz psiholoških predavanja za umirovljenike

Jasmina Grgurić Zanze
3. veljače 2019.
Novosti
A- A+

Nakon tematiziranja uloge bake i djeda u životu djeteta, iduće teme bit će mentalno zdravlje umirovljenika, suočavanje sa smrću partnera, suočavanje sa stresom te prilagodba na promjene pri umirovljenju.

Foto: Unsplash

Zadarska Gradska knjižnica započela je ciklus od pet psiholoških i edukativnih predavanja, odnosno radionica s ciljem zaštite i očuvanja mentalnog zdravlja umirovljenika. Dio je to projekta ”Izazovi u zlatnim godinama” namijenjen osobama treće životne dobi, a koji organizira Služba za mentalno zdravlje  i prevenciju ovisnosti Zavoda za javno zdravstvo u suradnji s Maticom umirovljenika grada Zadra.

Prvo predavanje, ”Uloga bake i djeda u životu djeteta’‘ ove srijede održale su psihologinje iz Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti, Rebeka Škulić i Lucija Alvir pod mentorstvom psihologinje Dore Srdelić Ljubičić.

Savjeti majki vaših unuka: 10 pravila kako biti pristojna baka

Na predavanju je istaknuta važnost uloge koju bake i djedovi imaju u razvoju i životu unuka, dobrobit njihova kvalitetnog odnosa i privrženosti, na koji način se trebaju uključiti u odgoj djece, a da ne povrijede autoritet roditelja, ali i o sudjelovanju u životu djeteta nakon razvoda roditelja, preseljenja u drugi grad  ili državu, kao i mnogim drugim aspektima djetetova života u kojima bake i djedovi igraju važnu ulogu, piše eZadar. Naglasak je stavljen na pronalazak balansa kako bi se u odgoju djece pomoglo roditeljima, ali nenametljivo i na kvalitetan način.

Teme idućih predavanja bit će mentalno zdravlje umirovljenika, suočavanje sa smrću partnera, suočavanje sa stresom te prilagodba na promjene pri umirovljenju.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap