U Zagrebu je subota Dan eura: Stručnjaci će odgovarati na pitanja građana, a bit će i zabave

Milan Dalmacija
28. listopada 2022.
Novosti
A- A+

U Zagrebu će u subotu, 29. listopada od 10 do 12 sati, na Cvjetnom trgu biti održana četvrta po redu manifestacija Dan eura. Ondje će zainteresiranim građanima, uz mnoštvo zabavnih i edukativnih sadržaja, stručnjaci i državni dužnosnici odgovarati na pitanja o promjenama vezanima za uvođenje eura.

euro

Foto: Unsplash

Kako bi građanima približili sve vezano uz uvođenje eura, Ministarstvo financija je zajedno s Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja, Hrvatskom narodnom bankom i Vladom RH pokrenulo niz aktivnosti. Jedna je i internetska stranica euro.hr koja donosi odgovore na brojna pitanja vezana uz uvođenje eura.

Tečaj €/kn: 7,53450
umirovljenik dopunsko
Pripremite sitniš: Polica dopunskog zdravstvenog osiguranja ostat će na 9,29 eura

Osim toga, organizirali su i niz događanja diljem Hrvatske, a jedno od većih je Dan eura. To je dio informativne kampanje “Euro – naš novac“ koju zajednički provode Vlada i HNB uz sufinanciranje Europske unije. Nakon što su u protekla tri vikenda Dani eura održani u Osijeku, Rijeci i Splitu, u Zagrebu će u subotu, 29. listopada od 10 do 12 sati, na Cvjetnom trgu biti održana četvrta po redu manifestacija Dan eura.

Na ključna pitanja o uvođenju eura će zainteresiranim građanima odgovarati brojni stručnjaci i državni dužnosnici. Zagrepčani će na kolu sreće “Euroznalac” moći provjeriti svoje znanje o euru, dok najmlađe očekuje igra “Euroškolica” koja će ih na zanimljiv i zabavan način upoznati s eurom. Svi posjetitelji će na Photoboothu moći izraditi personaliziranu fotografiju s događaja te se informirati na infoEuro informativnom kutku, a za dobru zabavu bit će zaduženi poznati glazbeni izvođači Zsa Zsa i Sabrina Hebiri trio.

Dakle, bit će svega pomalo za djedove i bake, ali i njihove unuke. Svakako će biti zanimljivo čuti što stručnjaci mogu reći o mirovinama i promjenama u mirovinskom sustavu nakon uvođenja eura. Neke savjete su već skupili, o čemu smo ranije i pisali, ali uvijek se mogu pojaviti neka pitanja na koja oni nisu računali.

U Zagrebu je subota Dan eura: Stručnjaci će odgovarati na pitanja građana, a bit će i zabave
Popularno
Tečaj €/kn: 7,53450
Share via
Copy link
Powered by Social Snap