Šemper reagirao na ‘Superhik’ optužbe: “Nemam saborsku mirovinu, već sam ponosno u starosnoj”

Jasmina Grgurić
14. siječnja 2019.
Novosti
A- A+

Mirovinska reforma, koja nije usvojila većinu umirovljeničkih zahtjeva, podigla je razinu nezadovoljstva među umirovljenicima, ali i tenzije među umirovljeničkim predstavnicima na relaciji Sindikat umirovljenika – Hrvatska stranka umirovljenika. Jasno se to mogli iščitati iz izjava predsjednice SUH-a, koja je prošloga tjedna prozvala HSU. Reakcija sada stiže i s njihove strane.

Željko Šemper Foto: Grad Koprivnica

Na izjave predsjednice Sindikata umirovljenika, Jasne A. Petrović, koja je Silvana Hrelju i Hrvatsku stranku umirovljenika usporedila sa stripovskim zlikovcem Superhikom i njegovom ekipom, regirao je bivši saborski zastupnik Željko Šemper.

Dva glasila, jedan od Sindikata, drugi od Matice

Podsjetimo, Petrović je za Glas umirovljenika napisala tekst u kojem je izrazila neslaganje sa stavovima HSU-a oko minimalne mirovine. Njezino mišljenje prenijeli smo na našem portalu, a Šempera je posebno zasmetao ovaj dio:

Predsjednica SUH-a Silvana Hrelju nazvala - Superhikom. Evo što mu zamjera!

“Tako je Hreljin negdašnji zastupnik u Sa­boru, Željko Šemper, i dalje predstavnik Matice umirovljenika u  Nacional­nom vijeću, u glasilu Matice, Hrvatskom umirovljenič­kom listu, odrješito na­pisao kako se na „so­cijalni dodatak” koji ide za najniže mi­rovine potroši go­dišnje 1,6 milijardi kuna, te ustvrdio da bi ona trebala ići na teret socijal­ne skrbi, a ne mi­rovinskog fonda! Tako kaže Superhik ekipa Hrvatske stran­ke umirovljenika i drži da bi taj novac trebalo potrošiti na popravak mi­zernih obiteljskih mirovina. Kako li ti dečki sa saborskim sa­dašnjim i budućim privilegiranim mirovi­nama iskonski osjećaju odbojnost spram siromašnih!” – bila je napisala Petrović.

Šemper se izuzeo iz priče o saborskoj mirovini

Reagiranje u kojem se obraća predsjednici SUH-a, Jasni A. Petrović, poslao nam je Željko Šemper.

“Novinarka Petrović! Ja Tvoja stajališta o najnižim mirovinama nigdje ne napadam, iznosim svoje mišljenje, nikoga ne vrijeđam, ne nazivam nikoga pogrdnim Superhikovima, a niti me ne interesiraju Tvoje reference, ni Tvoja budućnost. Novinarstvom se bavim dvadesetak godina, bio sam i honorarac u Večernjaku i mnogo lokalnih listova. A Ti, ako se već predstavljaš kao novinarka, onda se drži osnova novinarske etike, a to je da informacija bude istinita i provjerena!

Za Tvoju informaciju, ja nemam privilegiranu saborsku mirovinu (kao što si objavila), već sam ponosno u starosnoj mirovini prema općim propisima s 43 godine mirovinskog staža. Trebala bi znati, da je u Programu Kukuriku koalicije 2011.-2015. bio prijedlog HSU-a o ukidanju povlaštenih mirovina saborskih zastupnika, članova Vlade i sudaca Ustavnog suda, što je Sabor i usvojio u siječnju 2012.godine. S obzirom da smo zajedno u Nacionalnom vijeću, tijelu kojem treba biti prioritet borba za umirovljenike, onda se tako i ponašajmo i poštujmo jedni druge, bez vrijeđanja i bacanja klipova pod noge! Možda je to Tvoj stil, u svojem glasilu možeš dati oduška svojoj mašti, ali samo bez vrijeđanja i laži! – oštro je Jasni A. Petrović odgovorio njezin kolega Željko Šemper.