Rezultati ankete: Umirovljenici većinski žele da se prestane svakodnevno izvještavati o koroni

Josip Mihaljević
4. rujna 2020.
Novosti
A- A+

Većini umirovljenika je već pomalo dosta korone i izvještavanja o epidemiji. Tako barem sugeriraju rezultati male ankete koju smo ovoga tjedna objavili na portalu. Evo što misle o svakodnevnom izvještavanju o broju zaraženih.

umirovljenice korona

Foto: Pixabay

Početkom tjedna znanstvena zajednica glasnije je nego inače progovorila o široj slici medijskog izvještavanja o koroni i općenitim smjerom kontroliranja epidemije. Tako je i hrvatski znanstvenik Ivan Đikić predložio drugačiju komunikacijsku strategiju Stožera, sugerirajući da svakodnevno izvještavanja o broju potvrđenih testova možda i nije najsretnije rješenje.

ivan đikić
Treba li prestati svakoga dana opsesivno brojati zaražene? Đikić predložio drugačiji model

Na portalu smo postavili anketno pitanje ‘Treba li se i dalje svakoga dana izvještavati o broju novozaraženih” na koje je odgovorilo nešto više od tisuću umirovljenika.

Rezultati će možda nekoga iznenaditi, većina umirovljenika zalaže se za potpuni prestanak izvještavanja o koroni, a još dobar dio njih smatra da bi se o čitavoj stvari trebalo pisati puno rjeđe.

Najveći dio umirovljenika (426 ispitanika) zaokružio je opciju “Treba potpuno prestati izvještavati o koroni, osim ako ne dođe do značajnih promjena”, a oni čine 42,3% ukupnih ispitanika. Još 210 ispitanika zaokružilo je opciju “Može i rjeđe, nije korona alfa i omega svega”, a oni čine dodatnih 20,85% svih glasova.

S druge strane, 263 ispitanika odabralo je opciju “Naravno, dokle god ne proglase kraj pandemije”, a oni čine pristojnih 26,12% svih ispitanika. Kada im dodamo 108 odabira (10,72%) opcije “Treba, tako da oni zainteresirani mogu pratiti” imamo jasniju sliku preferencija umirovljenika.

Sveukupno, 36,84% umirovljenika smatra da se postojeći model izvještavanja treba nastaviti, dok dvostruko veći dio umirovljenika (63,16%) smatra da se o koroni treba izvještavati rjeđe ili čak potpuno prestati.

umirovljenice korona
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap