Priveden vlasnik ilegalnog doma za starije koji je epidemiolozima tajio broj korisnika

Josip Mihaljević
13. siječnja 2021.
Novosti
A- A+

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave koprivničko-križevačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Teška kaznena djela protiv zdravlja ljudi“ i Širenje i prenošenje zarazne bolesti“.

ilegalni dom legrad

Foto: Policija je jučer privela vlasnika ilegalnog doma u Legradu | Youtube screenshot/Podravski.hr

Iz PU koprivničko-križevačke jutros su izvijestili o dovršetku kriminalističkog istraživanja protiv 55-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela “Teška djela protiv zdravlja ljudi” i “Širenje i prenošenje zarazne bolesti”.

Predan je pritvorskom nadzorniku

Radi se o vlasniku ilegalnog doma za starije u Legradu koji je tijekom epidemiološkog izvida još u listopadu odbio surađivati s epidemiolozima i zatajio stvarni broj korisnika.

Zbog korone otkriven još jedan ilegalni dom za starije: "Pitanje je koliko je takvih po Hrvatskoj"

Sumnja se da je u svom objektu pružao uslugu smještaja i skrbi za nekoliko desetaka starih i teško bolesnih osoba, bez pravnog temelja, te od ožujka prošle godine nije primjenjivao važeće upute Zavoda za javno zdravstvo u cilju sprečavanja i suzbijanja epidemije Covid-19, a kojim protupravnim pristupom i ponašanjem je doveo do širenja zarazne bolesti među korisnicima i zaposlenicima, izvijestila je PU koprivničko-križevačka dodavši da su dvije korisnice usluga i preminule.

Policija je izvijestila kako je osumnjičeni epidemiolozima zatajio broj i identitet osoba o kojima je skrbio čime je prouzrokovao neposrednu opasnost od širenja virusa. Zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela protiv osumnjičenika je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu i predan je pritvorskom nadzorniku.

Nastavljao primati korisnike i nakon što su ga ulovili

U jednoj županiji otkriveno još čak šest ilegalnih domova za starije!

Kako je jučer izvijestio Podravski.hr, koprivnički policajci su jučer ujutro pretražili prostorije ilegalnog doma i priveli vlasnika u postaju.

Obavili su pretres kuće, doma, prostorija kojima se koristi i njegovog osobnog automobila.

Podravski piše kako ne ilegalni dom otkriven još u listopadu nakon čega su korisnici morali biti evakuirani. No, nakon što se situacija smirila, ponovno su počeli primati korisnike.

Priveden vlasnik ilegalnog doma za starije koji je epidemiolozima tajio broj korisnika
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap