Priveden vlasnik ilegalnog doma za starije koji je epidemiolozima tajio broj korisnika

Josip Mihaljević
13. siječnja 2021.
Novosti
A- A+

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave koprivničko-križevačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Teška kaznena djela protiv zdravlja ljudi“ i Širenje i prenošenje zarazne bolesti“.

ilegalni dom legrad

Foto: Policija je jučer privela vlasnika ilegalnog doma u Legradu | Youtube screenshot/Podravski.hr

Iz PU koprivničko-križevačke jutros su izvijestili o dovršetku kriminalističkog istraživanja protiv 55-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela “Teška djela protiv zdravlja ljudi” i “Širenje i prenošenje zarazne bolesti”.

Predan je pritvorskom nadzorniku

Radi se o vlasniku ilegalnog doma za starije u Legradu koji je tijekom epidemiološkog izvida još u listopadu odbio surađivati s epidemiolozima i zatajio stvarni broj korisnika.

Zbog korone otkriven još jedan ilegalni dom za starije: "Pitanje je koliko je takvih po Hrvatskoj"

Sumnja se da je u svom objektu pružao uslugu smještaja i skrbi za nekoliko desetaka starih i teško bolesnih osoba, bez pravnog temelja, te od ožujka prošle godine nije primjenjivao važeće upute Zavoda za javno zdravstvo u cilju sprečavanja i suzbijanja epidemije Covid-19, a kojim protupravnim pristupom i ponašanjem je doveo do širenja zarazne bolesti među korisnicima i zaposlenicima, izvijestila je PU koprivničko-križevačka dodavši da su dvije korisnice usluga i preminule.

Policija je izvijestila kako je osumnjičeni epidemiolozima zatajio broj i identitet osoba o kojima je skrbio čime je prouzrokovao neposrednu opasnost od širenja virusa. Zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela protiv osumnjičenika je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu i predan je pritvorskom nadzorniku.

Nastavljao primati korisnike i nakon što su ga ulovili

U jednoj županiji otkriveno još čak šest ilegalnih domova za starije!

Kako je jučer izvijestio Podravski.hr, koprivnički policajci su jučer ujutro pretražili prostorije ilegalnog doma i priveli vlasnika u postaju.

Obavili su pretres kuće, doma, prostorija kojima se koristi i njegovog osobnog automobila.

Podravski piše kako ne ilegalni dom otkriven još u listopadu nakon čega su korisnici morali biti evakuirani. No, nakon što se situacija smirila, ponovno su počeli primati korisnike.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap