U jednoj županiji otkriveno još čak šest ilegalnih domova za starije!

Jasmina Grgurić
5. prosinca 2020.
Novosti
A- A+

Koornavirus kojim se zarazila jedna radnica otkrio je da privatni dom u Legradu pokraj Koprivnice radi ilegalno, nakon što ga je inspekcija zatvorila čak dvaput. Bez dozvole radio je tako godinama. Pojačani inspekcijski nadzori u malim privatnim i obiteljskim domovima diljem Hrvatske, uz dva ovogodišnja požara u ustanovama toga tipa, otvorili su Pandorinu kutiju kaznenih radnji koje se u konačnici događaju na štetu njihovih korisnika. Tako ih je na ovom području otkriveno još čak šest!

Ilustracija: Pixabay

Još čak šest ilegalnih domova za starije osobe otkriveno je inspekcijskim nadzorom u Koprivničko-križevačkoj županiji, gdje je jedna takva manja privatna ustanova detektirana još u listopadu. Naime, u Legradu pokraj Koprivnice jedna djelatnica zarazila se koronom, pri čemu je ustanovljeno da je taj dom godinama radio bez dozvole, iako ga je inspekcija dvaput zatvarala.

Dozvole za rad nema još šest domova, no iz županijskog Stožera civilne zaštite, zaduženog za pojačani nadzor zbog epidemije koronavirusa, ne žele otkriti njihove lokacije, piše HRT.

 “Prijavili smo te ustanove Ministarstvu rada i socijalne politike, oni su poslali inspekciju, utvrđeno je još šest domova u našoj županiji koji nemaju uvjete i adekvatne dozvole, njima je izrečena zabrana rada i dalje je to u nadležnosti ministarstva i Centara za socijalnu skrb, izjavio je za HRT načelnik Stožera CZ Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić.

Inače, ova županija spada među one s najvećim brojem zaraženih, pri čemu su najugroženije upravo starije osobe.

U jednoj županiji otkriveno još čak šest ilegalnih domova za starije!
Share via
Copy link
Powered by Social Snap