Plenković i Božinović od jutra na mjestu požara: “Izražavamo najdublju sućut obiteljima”

Josip Mihaljević
11. siječnja 2020.
Novosti
A- A+

U požaru koji je rano jutros izbio u privatnom Domu za starije i nemoćne “Zelena Oaza” u Andraševcu smrtno je stradalo šest ljudi. Na mjesto nesreće rano ujutro stigli su premijer Andrej Plenković i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

požar zagorje

Foto: Youtube screenshot

Premijer Andrej Plenković i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović stigli su ujutro u Zagorje, na mjesto nezapamćenog tragičnog požara u kojem je smrtno stradalo šestero korisnika doma.

“U ovom trenutku osim izražavanja najdublje sućuti obiteljima smrtno stradalih osoba i poruke suosjećanja za tragediju, kakvu u mandatu ove Vlade nismo imali, ne mogu reći ništa više. Službe ovdje već satima obavljaju svoj posao”, kazao je Andrej Plenković.

Plenković je također poručio kako će  se u ovaj slučaj uključiti svi, i županijska tijela, i nadležno Ministarstvo, te je poručio kako treba vidjeti treba li se sustav kontrola

požar zagorje
Požar u staračkom domu u Zagorju: Zasad je pronađeno šest tijela

učiniti redovitijim.

N1 televizija doznaje kako u trenutku požara nitko osim korisnika Doma za starije i nemoćne “Zelena Oaza” nije bio u objektu, iako na stranicama doma stoji kako su korisnici pod nadzorom liječnika 0-24 sata.

 

Marijan Lovrenčić, županijski vatrogasni zapovjednik, kazao je novinarki N1 televizije da bi postojala mogućnost spašavanja da je poziv za pomoć upućen ranije.

Novinari pokušavaju kontaktirati vlasnicu obiteljskog doma za starije, Gabrijelu Čičković, no na pozive ne odgovara, a na fiksnom broju telefona doma kažu kako nemaju komentara, te da nisu u stanju sada razgovarati.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap