Opet oboren rekord: Stožer objavio da imamo 255 novozaraženih

Josip Mihaljević
20. kolovoza 2020.
Novosti
A- A+

Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je da imamo 255 novozaraženih. Nakon jučerašnjeg rekorda (218), danas je napravljeno više testova i brojke su odmah porasle.

beroš vili

Foto: Vili Beroš | Youtube screenshot

Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je kako u protekla 24 sata imamo rekordnih 255 novozaraženih pacijenata. Brojka aktivnih slučajeva tako se popela na ukupno 1.689.

Među njima je 127 osoba koje se liječe u bolnici, a na respiratoru je 13 pacijenata. U protekla 24 sata nema preminulih.

Ukupno, od početka epidemije, zabilježili smo 7.329 slučajeva, od kojih je 168 preminulo.

Narasla je i brojka ljudi u samoizolaciji, danas ih je 5.929.

Također, objašnjenje za većom brojkom novozaraženih možemo potražiti u većem broju testova – u protekla 24 sata smo testirali 2.397 ljudi, a jučer smo imali tek 1.653 testa.

Najviše u Dalmaciji, Njemačka stavila dvije dalmatinske županije na crvenu listu

Umirovljenici o odlukama Stožera: "Turizam im je važniji od zdravlja građana!"

Najviše novozaraženih dolazi  iz Splitsko-dalmatinske županije gdje je zabilježeno 75 novozaraženih, a drugi je Zagreb s 44 novozaražena.

Njemačka je zbog toga stavila dvije dalmatinske županije (Splitsko-dalmatinsku i Šibensko-kninsku) na svoju crvenu listu, što znači da će povratnici iz tih županija morati ići na obvezno testiranje i morat će biti u kućnoj karanteni dok ne stignu rezultati.

Rast novozaraženih se bilježi u dobrom dijelu Europe, a ovako izgleda dnevni broj prijavljenih slučajeva u Hrvatskoj od početka epidemije:

epidemija u hrvatskoj

Foto: worldometers.info

Opet oboren rekord: Stožer objavio da imamo 255 novozaraženih
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap