Nositelj liste Umirovljenici zajedno na EU izborima, Milivoj Špika je bio najbolji u generaciji na fakultetu

Ana Kanazir
6. lipnja 2024.
Novosti
A- A+

Nositelj kandidacijske liste Umirovljenici zajedno, SU, BUZ, DSU na izborima za Europski parlament, Milivoj Špika otkrio je detalje iz svojih školskih dana. Zanimljivo je kako je diplomirao prvi u generaciji i to s najvišom ocjenom na Fakultetu za fizičku kulturu, današnjem Kineziološkom fakultetu. Osim toga, imao je i bogatu sportsku karijeru, a bio je i prvak u Jugoslaviji.

Milivoj Špika | Snimak zaslona Nova TV

Milivoj Špika | Snimak zaslona Nova TV

Dok je nositeljica kandidacijske liste HSU-a na izborima za Europski parlament Ema Culi, čiji smo obrazovni put predstavili ovdje, nositelj kandidacijske liste Umirovljenici zajedno, SU, BUZ, DSU je Milivoj Špika. On je bio uzoran đak, a posebne uspjehe je nizao u sportu.

Hsu i Umirovljenici zajedno na grupnoj fotografiji
Objavljene su izborne liste i kandidati za EU izbore: Evo koga su ponudile umirovljeničke opcije

Dvije su stranke predstavnici umirovljenika koje žele ući u Europski parlament. Obje su predstavile i svoje programe, pri čemu će Hrvatska stranka umirovljenika trećinu svoje plaće davati najsiromašnijima, dok će iz Umirovljenika zajedno pokušati povući što više sredstava iz europskih fondova koja do sada, prema njima, nisu dovoljno iskorištena. Više detalja o tome smo pisali u ovom tekstu.

Nositelj liste Umirovljenici zajedno na EU izborima je Milivoj Špika. On je završio Ekonomsku školu kod Trogira, a kasnije je diplomirao na Fakultetu za fizičku kulturu u Zagrebu, današnjem Kineziološkom fakultetu. Pohvalio se i kako je na ovom fakultetu diplomirao kao prvi u generaciji s najvišom ocjenom, piše naš sestrinski portal srednja.hr.

Zanimljivo je i kako je u mladosti imao uspješnu sportsku karijeru. Tako je bio aktivan sportaš od 1974. do 1985, nositelj crnog pojasa 4. DAN u full contactu. Uz to, bio je i višestruki prvak u Jugoslaviji, prvak Europe i pobjednik Svjetskog prvenstva u Hong Kongu 1982. godine.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap