Najbogatiji hrvatski umirovljenik izašao iz istražnog zatvora: Supruga i snaha odbile svjedočiti

Milan Dalmacija
30. kolovoza 2022.
Novosti
A- A+

Supruga i snaha Dane Škugora, osumnjičenika koji je na računima imao gotovo pola milijarde kuna stečenih malverzacijama oko prodaje plina, odbile su svjedočiti u istrazi. Time ne postoji opasnost od utjecaja na svjedoke, pa je Škugor izašao iz istražnog zatvora.

75-godišnjak koji je okrivljen da je na računu imao 482 milijuna kuna od nezakonite prodaje INA-ina plina. | Foto: Screenshot: Twitter/Ivan Hrstic

Najpoznatiji, a vjerojatno i najbogatiji hrvatski umirovljenik i petoosumnjičeni u malverzacijama s plinom, 75-godišnji Dane Škugor u ponedjeljak je izašao iz istražnog zatvora. Ondje ga je poslao sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu, kako ne bi utjecao na svjedoke. No, njegova supruga Rada i snaha Ana iskoristile su zakonsku mogućnost i odbile svjedočiti, piše 24sata.

24,99 kn
3,32 €
Provjerite ponudu
24,99 kn
3,32 €
prije:
37,99 kn
5,04 €
Provjerite i uštedite

Zewa toaletni papir

Aqua tube, razne vrste, 10 rola
25,99 kn
3,45 €
prije:
39,99 kn
5,31 €
Provjerite i uštedite
29,99 kn
3,98 €
prije:
42,99 kn
5,71 €
Provjerite i uštedite

Podravka grah

Crveni, smeđi ili bijeli
6,49 kn
0,86 €
prije:
9,99 kn
1,33 €
Provjerite i uštedite
Bogat kao Krez: Umirovljenik iz afere s plinom na računu imao 158.020 prosječnih mirovina

Time je uklanjen zakonski argument da Škugor stariji ostane iza rešetaka u Remetincu. Trebalo je samo pričekati da USKOK pošalje zagrebačkom Županijskom sudu prijedlog za puštanjem na slobodu. Sud je taj prijedlog potom poslao u zatvor, koji je nakon razduživanja pustio Škugora na slobodu.

Podsjetimo, Dane Škugor je završio u istražnom zatvoru kao petoosumnjičeni u aferi s preprodajom plina INA-e. Njegov sin, Damir Škugor je kao direktor odjela za prodaju prirodnog plina u INA-i osigurao kupnju plina po povoljnijim cijenama tvrtki OMS Upravljanje, u vlasništvu predsjednika Hrvatske odvjetničke komore Josipa Šurjaka i poduzetnika Gorana Husića. Taj plin je potom prodan u inozemstvo po tržišnoj cijeni, ali svu dobit su osumnjičeni podijelili između sebe. Najveći dio, 482.091.622,47 kuna, pripalo je Škugoru, koji je potom sve prebacio na račune svog oca.

Njemu bi se na slobodi trebala pridružiti i Marija Ratkić. Ona je dala ostavku na mjestu predsjednice uprave Plinare istočne Slavonije, čime više ne postoji opasnost od ponavljanja kaznenog djela, što je bio argument za njeno jednomjesečno pritvaranje. Kad se njena ostavka provede u registru Trgovačkog suda, Marija Ratkić može izaći iz Remetinca.

Najbogatiji hrvatski umirovljenik izašao iz istražnog zatvora: Supruga i snaha odbile svjedočiti
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap