Umirovljenik iz afere INA donirao s obitelji crkvu, a za njega je bio rezerviran prvi red na misama

Milan Dalmacija
30. kolovoza 2022.
Novosti
A- A+

Damir i Dane Škugor, osumnjičeni u makinacijama s prodajom plina INA-e, u Dubravi pored Šibenika su obnovili crkvu i župni dvor. Ali, to nije sve. Osim dugogodišnjeg skupljanja lemozine, Damir Škugor je imao rezerviran prvi red na misama, a Dane je za 50. godišnju braka podigao zavjetnu ploču.

75-godišnjak koji je okrivljen da je na računu imao 482 milijuna kuna od nezakonite prodaje INA-ina plina. | Foto: Screenshot: Twitter/Ivan Hrstic

Unatoč tome što imaju rezerviranu klupu u prvom redu na misama u crkvi u Dubravi pored Šibenika i što su godinama skupljali lemozinu (milodar), a financirali su i obnovu crkve i župnog dvora, glavni osumnjičeni u makinacijama s prodajom plina teškima nešto više od milijardu kuna, Dane i Damir Škugor, očito su zaboravili na sedmu Božju zapovijed, koja kaže – ne kradi!

Bogat kao Krez: Umirovljenik iz afere s plinom na računu imao 158.020 prosječnih mirovina

– Baš je Damir Škugor imao svoje mjesto u našoj crkvi i nitko na to mjesto u prvom redu nije smio sjesti. Donirao je 100.000 kuna za crkvu u Dubravi i time valjda kupio mir kod crkve i Boga. Nije bio često tu, ali su mu zato roditelji Dane i Radojka skupljali lemozinu na misama. Majka mu se ponašala kao da je crkva njena, a po selu s priča da su baš zbog nje smijenjeni svećenici koji joj nisu odgovarali. Sad ni nemamo svog župnika, nego nam dolaze na mise sa strane, govori mještanin Dubrave za ŠibenikIN.

Zbog Škugorovih je, dodaje on, osjetno pao broj vjernika na misama. Dane i Rada Škugor su, da apsurd bude, veći podigli zavjetnu ploču povodom 50. godišnjice braka.

– Predviđam da će u nedjelju u 11 na misu doći rekordan broj ljudi. Pola njih samo da vide hoće li i Rada imati obraza doći. Imaju ploču u crkvenom dvoru sa svojim imenima. Valjda zato jer su dali tih 100.000 kuna. Tim novcima, koliko znam, obnovljen je krov župnog dvora. Zbog novca i lizanja oltara cijela se obitelj visoko uzdigla. Sad su na tome da ih barem pola mjesta mrzi. Ostali za to još nemaju hrabrosti. Puno toga će biti jasnije nakon mise u nedjelju, govori mještanin.

Damir Škugor, kao direktor sektora prodaje prirodnog plina u INA-i i njegov otac Dane završili su u istražnom zatvoru, zajedno s predsjednikom Hrvatske odvjetničke komore Josipom Šurjakom, njegovim poslovnim partnerom Goranom Husićem i predsjednicom uprave Plinare istočne Slavonije Marijom Ratkić. Preko tvrtke OMS Upravljanje su od INA-e kupili plin po povlaštenoj cijeni da bi ga prodali u inozemstvo po tržišnoj. Zaradu su podijelili pa je Damiru Škugoru ostalo gotovo pola milijarde kuna, a cijeli je iznos prebacio na račune svog oca, koji bi trebao izaći iz istražnog zatvora.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap