Mostovci podržali Škoru: “Želimo da predsjednik štiti interese svih građana”

Jasmina Grgurić Zanze
13. rujna 2019.
Novosti
A- A+

Most, sada je sasvim jasno, neće imati svog kandidata za nadolazeće predsjedničke izbore. Naime, Glavni odbor te stranke danas je podržao Miroslava Škoru u utrci za predsjednika. Dogovorili su i zajednički program, a popularnog pjevača vide i kao predstavnika koji će štititi interese svih građana.

Petrov podržao Škoru za predsjednika (Snimak zaslona/Youtube)

“Danas je Glavni odbor Mosta donio odluku o tome kako će sudjelovati na predstojećim predsjedničkim izborima. Želimo da idući predsjednik Republike Hrvatske bude osoba koja će štiti interese svih građana, a ne samo interese neke stranke ili svoj osobni interes” – rekao je na današnoj konferenciji za medije Božo Petrov.

Smatraju, nastavlja, da se to ne može dogoditi pod okriljem postojećih velikih političkih stranaka. Međutim, smatraju ipak da se to može dogoditi s osobom koja u ovom trenutku ima “realnu mogućnost promijeniti stvari“.

miroslav škoro
Miroslav Škoro želi povećati ovlasti predsjednika na ovih pet točaka

“Mi želimo promijeniti pravila igre. To je glavni razlog zašto smo donijeli odluku da ćemo podržati kandidaturu gospodina Miroslava Škore. Ključno je reći da se određeni potezi koje je najavio, podudaraju s onim što je Most zahtijevao, tražio i na čemu je radio. Posebno tu mogu istaknuti borbu za pravedniji izborni sustav, zalaganje za referendumsko izjašnjavanje građana slobodno i javno, borbu za zaštitu okoliša, naših interesa i resursa te borba protiv korupcije i klijentelizma” – pojasnio je Petrov.

Čelnik Mosta dodao je da su u razgovoru sa Škorom proteklih nekoliko tjedana dogovorili zajedničko djelovanje oko jasnih programskih odrednica, od izbornog sustava do zaštite nacionalnih resursa. Naime, Miroslav Škoro jučer je potpisao Mostovu peticiju kojom Ustavom žele zabraniti privatizaciju javne opskrbe vodom te pravo na pitku vodu Ustavom zaštititi kao jedno od temeljnih ljudskih prava.

“Škoro je izašao i sa stavom da se treba proglasiti isključivi gospodarski pojas, a dogovoreno je i zajedničko djelovanje u smjeru izmjene izbornog zakona po kojem će građani imati pravo na tri preferencijalna glasa i time steći mogućnost da biraju saborske zastupnike imenom i prezimenom” – zaključio je o razlozima ovakve odluke Božo Petrov.

Mostovci podržali Škoru: “Želimo da predsjednik štiti interese svih građana”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap