Milanović zahvalio umirovljenicima na potpori. Evo što je rekao!

Jasmina Grgurić
9. srpnja 2019.
Novosti
A- A+

Nakon što je Hrvatska stranka umirovljenika jučer službeno dala podršku SDP-ovom Zoranu Milanoviću kao predsjedničkom kandidatu, bivši premijer imao je potrebu zahvaliti im na društvenim mrežama. Pritom, dotaknuo se budućnosti hrvatskih umirovljenika, ali i njihovih unuka.

Zoran Milanović Foto: Youtube screenshot

“Zahvaljujem Hrvatskoj stranci umirovljenika što me je podržala i prepoznala kao kandidata za predsjednika Republike koji će nakon izbora brinuti o dobrobiti svih građana. Važno je što i vi smatrate da predsjednik mora imati karakter i zastupati vrijednosti slobodnog, otvorenog i progresivnog društva, jer takvim stavom pokazujete da brinete i za budućnost svoje djece i unuka. Hrvatski umirovljenici zaslužili su dostojanstven život u normalnoj i uređenoj zemlji. Idemo skupa izboriti se za takvu Hrvatsku” – napisao je Zoran Milanović na svom Facebook profilu.

Nakom europarlamentarnih izbora, na kojima HSU nije polučio zavidan rezultat, a SDP se izjednačio s HDZ-om po broju mandata, Silvano Hrelja odlučio se za još jedan politički zaokret. Naime, Hrelja je dobio samo  2.832 preferencijalnih glasova.

Predsjednik HSU-a je, podsjetimo, prvo dao naslutiti da napušta Amsterdamsku koaliciju s kojom je išao u utrku za mjesto u Europskom parlamentu. Ne samo to, nego je na novinarsko pitanje odgovorio da postoji mogućnost ponovnog oživljavanja suradnje s SDP-om. Nije trebalo dugo čekati da se to i dogodi.

“HSU nastavlja stratešku suradnju sa SDP-om u okviru Deklaracije o dobrom društvu u cilju ostvarivanja promjena u Hrvatskoj u sljedećem izbornom ciklusu. HSU će u skladu s ovom strateškom odlukom biti aktivni sudionik predstojećih predsjedničkih izbora” – kazali su jučer.

Također, podsjetio je da su 2011. godine u okviru iste suradnje nastavili s usklađivanjem mirovina te ukinuli one povlaštene za saborske zastupnike, članove Vlade i suce Ustavnog suda.

Pohvalili su se i s poboljšanjem Zakona o mirovinskom osiguranju, pravičnijom penalizacijom te omogućavanjem rada umirovljenicima na pola radnog vremena. Uveli su i kategoriju dugogodišnjeg osiguranika za umirovljenike sa 60 godina života i 41 godinom staža koji mogu u mirovinu bez penalizacije. Navode i kako su sustav dopunskog zdravstvenog osiguranja učinili održivim s jedinstvenim policama u iznosu od 70 kuna.

Milanović zahvalio umirovljenicima na potpori. Evo što je rekao!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap