Medved: “Manipulira se braniteljskim mirovinama, dostavit ćemo podatke”

Jasmina Grgurić
16. svibnja 2019.
Novosti
A- A+

Na današnje pitanje je li za to da se braniteljske mirovine izdvoje iz sustava mirovinskog osiguranja, ministar Tomo Medved rekao je da se radi o izrazito zahtjevnom i složenom procesu te da su one u velikoj mjeri već izdvojene. No, najavio je da će se ovih dana pozabaviti načinom na koji se one obračunavaju.

Ministar branitelja Tomo Medved Snimak zaslona/N1

“Ovih ćemo se dana osvrnuti konkretno na sve pokazatelje i na način kako se braniteljske mirovine obračunavaju, odnosno na onaj segment koji se izdvaja iz mirovinskog i onaj koji se odnosi na sredstva državnog proračuna. Ovih dana ćete dobiti cjelokupnu informaciju kako ne bi bilo nikakvih nejasnoća ili zabluda u vezi braniteljskih mirovina” – rekao je Medved, prenosi N1.

tomo medved

Ministar branitelja: "Status hrvatskog branitelja ne znači automatski i mirovina"

Ministar je optužio i za manipulacije brojkama kada je riječ o novih oko 1.600 osoba koje su dobile status hrvatskog branitelja, što je put do braniteljske mirovine.

“Određene strukture i osobe tendenciozno i netočno manipuliraju s brojkama. Dostavit ćemo svim medijima ovih dana cjelovitu sliku braniteljskih mirovina svih oblika, a iz koje će biti vidljivo kretanje unatrag nekoliko godina pa ćete moći vrlo jasno i precizno utvrditi koji branitelji koriste koju imovinu po kojoj osnovi te koji su iznosi u pitanju” – dodao je ministar branitelja.

Podsjetimo, ministar Medved prije svega nekoliko dana kazao je da status hrvatskog branitelja ne znači automatski i mirovinu, ali nije baš objasnio tu tvrdnju.