Kamerni teatar 55 gostuje u Gavelli s kazališnom predstavom “Mirna Bosna”

Josip Mihaljević
8. travnja 2018.
Novosti
A- A+

U ponedjeljak, 9. travnja, kazalište Gavella ugostit će ekipu iz kazališne kuće Kamerni teatar 55. Izvest će predstavu “Mirna Bosna” mladog pisca Borisa Lalića u režiji Saše Peševskog.

gavella mirna bosna

Foto: Gavella | press

Kamerni teatar 55 kultno je sarajevsko kazalište koje djeluje od 1955. godine. Prateći moderne kazališne trendove, bili su među prvima u ovom dijelu Europe koji je fokus stavio na nove vidove dramaturgije poput drame apsurda i antidrame. Također, glumcima su ponudili prstenasto gledalište koje okružuje pozornicu, na taj su način glumci ostvarivali intimniju i prirodniju glumačku igru. U vrijeme opsade Sarajeva, Kamerni teatar 55 bio je predvodnik “kulturnog otpora agresiji”, a u tom razdoblju imali su čak 28 premijera.

Mirna Bosna igra u ponedjeljak u 20.00 sati

S Gavellinom karticom plus ostvarite umirovljenički popust od 50% na sve ulaznice

Dramski tekst mladog, ali vrlo plodnog autora Borisa Lalića, okarakteriziran je, riječima samog autora, kao “bosanskohercegovačka komedija preživljavanja“.

Mirna Bosna govori o životarenju dvije porodice, zbližene minulim ratnim nedaćam i njihovoj vječnoj borbi da iz gliba, života na granici siromaštva i svakodnevne kupus kalje, izađu na svjetlo i čist zrak blagostanja. Ili barem da promijene svakodnevni meni. Prilika je za to se pruži kada se, na nagovor Rize, koji je ujedno i jedini radno sposoban među njima, počnu baviti dilanjem marihuane. I to uspješno. Vrlo uspješno. Toliko uspješno da bi ih na kraju moglo koštati glave. Jer, u Bosni nije lako voditi ni pošten posao, a kamoli pošteno organizirati kriminalnu organizaciju.

U predstavi igraju Rizo Solić, Aleksa Aleksić, Šapka Solić i Boki Aleksić. Predstava počinje u 20,00 sati.

mirna bosna gavella

Informacije i rezervacije na blagajni kazališta na broj telefona 01 4864 616.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap