Popust za čitatelje portala: na subotnju predstavu u Gavellu za samo 20kn!

Josip Mihaljević
21. ožujka 2018.
Novosti
A- A+

Kazalište Gavella pripremilo je poslasticu za čitatelje portala mirovina.hr. U subotu, 24. ožujka u 19,30 sati izvesti će se humoreska ‘Dobri čovjek Bažulek’. Popust možete ostvariti tako što ćete na blagajni reći da ste čitatelj portala mirovina.hr, a ulaznica će vas koštati 20 kuna.

dobri čovjek bažulek

Foto: Press | Gavella

Dobri čovjek Bažulek je humoreska po motivima iz djela Petera Weissa. Autor je Nino Škrabe, a redatelj Georgij Paro. Informacije o predstavi te rezervacije mogu se dobiti na blagajni kazališta Gavella svakim danom od 10,00 do 20,00 sati. Rezervirajte si kartu za subotu po promotivnoj cijeni od 20kn na broj telefona 01 4864-616.

O predstavi

S Gavellinom karticom plus ostvarite umirovljenički popust od 50% na sve ulaznice

Dobri čovjek Bažulek mali je hrvatski čovjek, dobronamjeran i susretljiv, nesiguran i tjeskoban, kotačić u globalnom i lokalnom mehanizmu. Klobučar Bažulek je hrvatski Svatković (Jedermann). On čini sve što mu autoriteti nalažu, živi kako je propisano, uživa u svojim malim radostima, radi posao koji voli i nastoji plaćati sve račune.

Jednog dana se nenadano našao u žrvnju vlastodržačke i pravno-korupcijske mašinerije. Izgubio je posao, stan i ženu te krenuo u tragikomičnu potragu za rješenjem svojih problema i za uzorcima svoje nezaslužene i nesretne sudbine. U toj potrazi susreće se s mnogim ljudima, s različitim malim i velikim bogovima i božicama, s poslodavcima i vlastodršcima, političarima i menadžerima, poduzetnicima i bankarima, kamatarima i fiškalima…

dobri čovjek bažulek

Foto: Press | Gavella

Bažulek nigdje ne nalazi pravdu ni razumijevanja, izdaju ga i najbliži prijatelji te na kraju shvaća da mogućnost oslobađanja leži u njemu samom. Strukture svijeta su samo fasada, a sloboda je uvijek ponuđen izbor. Za slobodu je potrebna hrabrost, osvještenje i odbacivanje nametnutih konvencija. Ako vlast, bilo koje vrste, nešto ne može podnijeti, jer na to nema odgovora, onda su to dobrota, iskrenost i osmijeh. Za kakav se izlazak iz svojih nedaća naposljetku opredijelio naš junak, doznat ćete na kraju predstave.

Igraju: Mladen Vasary, Giulio Settimo, Nino Pavleković, Ana-Marija Percaić, Iva Šimić.

 

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap