Inspekcija Ministarstva u splitskom Domu za starije: “Nisu napravljeni propusti”

Jasmina Grgurić Zanze
30. travnja 2020.
Novosti
A- A+

Inspekcija Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku utvrdila je da se u splitskom Domu za starije i nemoćne osobe u Vukovarskoj ulici postupalo sukladno uputama i preporukama nadležnih tijela te da nije bilo propusta. Zbog širenja zaraze u toj je ustanovi preminulo do jučer 14 osoba. Inspekcije Ministarstva zdravstva ranije su utvrdile da također nije bilo propusta ni od strane epidemiološke službe te liječnice opće medicine.

bedeković vesna

Foto: Vesna Bedeković | Youtube screenshot

“Tijekom inspekcijskog nadzora utvrđeno je da je Dom za starije i nemoćne osobe u Splitu postupao sukladno uputama i preporukama svih nadležnih tijela:Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Ministarstva zdravstva, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije te Nacionalnog i Županijskog stožera Civilne zaštite”- rečeno je iz danas iz Ministarstva Hini, piše Jutarnji list.

Inspekcija provedena 10. travnja ustanovila je da nisu učinjeni propusti u postupanju zdravstvenih, stručnih i ostalih radnika Doma na II. jedinici u Vukovarskoj.

Prema nalazu, korisnici su bili primjereno zbrinuti i imali su svu potrebnu svakodnevnu njegu i skrb.

Podsjetimo, do širenja zaraze došlo je 7. travnja. Korisnici županijskog Doma za starije i nemoćne osobe u Vukovarskoj ulici u Splitu evakuirani su i zbrinuti. Od posljedica virusa do jučer je preminulo 14 ljudi koji su se tamo zarazili.

U splitskom Domu za starije preminulo 14 osoba! "Brojka zvuči teško, ali..."

Ni inspekcija Ministarstva zdravstva, provedena u splitskom Zavodu za javno zdravstvo te nad liječnicom Doma zdravlja koja je skrbila o korisnicima također nije pronašla nepravilnosti u postupanju oko širenja zaraze. U tijeku je izrada objedinjenog izvješća Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Ministarstva zdravstva.

Kako krivnja za širenje zaraze nije pronađena ni kod djelatnika ustanove, ni kod zdravstvenih službi, ostaje otvoreno pitanje hoće li krivnju snositi sam ravnatelj Ivan Škaričić o čijoj sudbini može odlučiti Splitsko-dalmatinska županija koja ga je na to mjesto i postavila.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap