Grad razveselio umirovljenike: I u korona-godini dijele božićnice od 1.000 do 4.000 kuna!

Josip Mihaljević
28. listopada 2020.
Novosti
A- A+

U Hrvatskoj ne postoji uređen sustav prema kojemu bi svi umirovljenici bez obzira o mjestu stanovanja dobili jednake božićnice. Za to pak ne možemo kriviti same gradove koji iz svojih proračuna isplaćuju koliko mogu, a posebno ne Umag koji će i ove godine podijeliti božićnice od 1.000 do čak 4.000 kuna.

Božićnice Foto: Mirovina.hr

Grad Umag danas je na svojim stranicama objavio obavijest o Potpori umirovljenicima s niskim primanjima odnosno božićnicama.

Unatoč smanjenju prihoda proračuna zbog korona-krize, Umag će i ove godine isplatiti godišnju potporu. Donosimo uvjete.

Najmanja božićnica je 1.000, a najveća 4.000 kuna

Umirovljenicima tek podijelili uskrsnice, a već kreću prijave za božićnice

Božićnica će biti isplaćena umirovljenicima s prebivalištem na području Grada Umaga u neprekidnom trajanju od najmanje pet godina prije podnošenja zahtjeva, a kojima je mirovina (ostvarena u RH ili inozemstvu) jedini izvor osobnih prihoda.

Umirovljenici koji imaju u vlasništvu ili suvlasništvu kuću, stan ili drugu nekretninu koja im ne služi za podmirenje osnovnih stambenih potreba, a čijim bi se stavljanjem u promet mogli ostvariti ili se ostvaruju dodatni prihodi od imovine i imovinskih prava, ne mogu ostvariti potporu.

Potporu umirovljenicima s niskim primanjima mogu ostvariti umirovljenici samci čiji ukupni mjesečni prihodi iznose do 2.000 kuna, odnosno umirovljenička zajednica čiji ukupni prihodi iznose do 4.000 kuna mjesečno.

U umirovljeničkoj zajednici u kojoj su oba supružnika umirovljenici i u kojoj ukupni prihodi ne prelaze iznos od 4.000 kuna mjesečno potporu može ostvariti samo umirovljenik s mirovinom manjom od 2.000 kuna. Ako oba umirovljenika imaju mirovine jednake ili manje od 2.000 kuna, potporu mogu ostvariti oba.

Visina potpore:

  • 4.000 kuna – korisnicima čiji su ukupni mjesečni prihodi jednaki ili manji od 1.000 kuna po članu umirovljeničkog kućanstva
  • 2.500 kuna – korisnicima čiji ukupni mjesečni prihodi po članu umirovljeničkog kućanstva iznose od 1.000,01 do 1.500,00 kuna
  • 1.000 kuna – korisnicima čiji ukupni mjesečni prihodi po članu umirovljeničkog kućanstva iznose od 1.500,01 do 2.000,00 kuna mjesečno

Gradonačelnik Bassanese: Zajednica duguje svojim umirovljenicima

Zahtjeve za ostvarivanje potpore možete preuzeti na internetskim stranicama Grada Umaga ili na ulasku u zgradu gradske Uprave, na adresi Trg slobode 7.

Zahtjevi s popratnom dokumentacijom mogu se predati do petka 4. prosinca 2020. godine, osobnom predajom ili digitalno putem sustava e-obrasci koji se nalazi na web stranici Grada Umaga.

[ŽIVOT U GRADOVIMA] Imaju čak 13 pogodnosti za umirovljenike, a napravili su im i - vodič!

“Želja je našim najpotrebitijim umirovljenicima u ovom vrijeme korona krize te nadolazećih blagdanskih dana, pomoći i omogućiti dostojne i ugodne trenutke. Cijenimo i svjesni smo činjenice što realno zajednica duguje svojim umirovljenicima, za sve što su za nju tako nesebično i bezrezervno napravili.

Nadamo se kako će im ovaj mali znak pažnje pomoći da blagdane provedu u miru, radosti i zajedništvu”, kazao je gradonačelnik Vili Bassanese.

 

Grad razveselio umirovljenike: I u korona-godini dijele božićnice od 1.000 do 4.000 kuna!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap