Umirovljenicima tek podijelili uskrsnice, a već kreću prijave za božićnice

Jasmina Grgurić
19. kolovoza 2020.
Novosti
A- A+

Poklonjenom konju ne gleda se u zube, no ove godine nastala je prava zbrka oko podjele uskrsnica. Isplate su kasnile u većini gradova koji imaju ovakvu vrstu novčane pomoći za umirovljenike pa su tako neki još u srpnju dijelili novac za “šunkicu i jaja”. Bolje ikad nego nikad, s čime se posebno slažu stariji građani koji u svom gradu nikada nisu dobili ni uskrsnicu ni božićnicu. A tek što je završila isplata za Uskrs, gradovi usred ljeta već počinju objavljivati pozive za podjelu božićnica.

Ilustracija: Unsplash

Prva je ovo godina da su se dvije vremenski potpuno udaljenje novčane pomoći za umirovljenike u pojedinim gradovima i općinama gotovo spojile u jednu. Podjela uskrsnica, naime, kasnila je zbog epidemioloških mjera te su one zadnje podijeljene u srpnju. S druge strane, neki su gradovi već u kolovozu objavili poziv za prijavu za božićnice!

Tako je Grad Mursko Središće ovih dana objavio odluku o isplati novčanih pomoći u povodu Božića.

“Nalaže se Odsjeku za društvene djelatnosti da s Udrugom umirovljenika – podružnica Mursko Središće dogovori postupak prikupljanja dokumentacije za podjelu bonova za božićnicu. Prijave za božićnicu počet će s prvim listopadom, a rok za predaju dokumentacije je 4. prosinca. Pravo na božićnicu, odnosno bonove ostvaruju svi umirovljenici kojima je zbroj mirovina i drugih prihoda manji od 2.500 kuna” – piše u objavljenoj odluci donesenoj na 90. sjednici stručnog kolegija gradonačelnika Grada Mursko Središće.

Nećete vjerovati, ali gradovi i dalje pozivaju umirovljenike da se jave za uskrsnice!

Na bon u vrijednosti 200 kuna imaju umirovljenici s primanjima do 1.500 kuna. Po 150 kuna osigurano je za one s prihodima od od 1.500 do 2.000 kuna, dok će osobe s primanjima od 2.000 do 2.500 kuna dobiti bon od 100 kuna.

Podsjetimo, većina gradova u vrijeme karantene nije uspjela s Hrvatskom poštom dogovoriti isplatu uskrsnica na kućne adrese ili s bankama direktno na račune građana. Zbog epidemioloških mjera i preporuka građani nisu mogli stajati u dugom redovima i čekati da preuzmu svoj novac. Neki su ipak pronašli način, dok su ostali sve do nedavno građanima dijeli novčane pomoći za Uskrs. Sada pa već kreću s božićnicama za koje je je također upitno na koji način će se dijeliti u skladu s mjerama opreza, pri čemu su od teških oblika obolijevanja od Covida-19 upravo najugroženiji stariji građani.

 

Umirovljenicima tek podijelili uskrsnice, a već kreću prijave za božićnice
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap