Dream team Babe članici žirija: “Moja ‘ćeri Martina, ostarit ćeš i ti”

Jasmina Grgurić Zanze
25. studenoga 2019.
Novosti
A- A+

Za simpatične Dream team Babe iz Ljubuškog, koje su se zlatnim gumbom Davora Bilmana direktno plasirale u pulufinale Supertalenta Nove TV, natjecanje je sinoć završeno. Ni publika ni žiri nisu procijenili kako bi trebale ići dalje, a njihov će nastup, osim po humorističnim  stihovima gange i “mitu” za žiri, ostati upamćen i po odgovoru bake Nade opernoj pjevačici Martini Tomčić koja nimalo nije bila oduševljena onim što je vidjela i čula na pozornici.

Martina Tomčić i Nada Lauc (Snimak zaslona/Nova TV)

Nakon senzacionalnog predstavljanja u audicijskom dijelu Supertalenta, Dream Team Babe u pulufinalnom dijelu natjecanja nisu postigle jednak efekt. Premda ni ovoga puta nije izostalo poklona za članove žirija, humora i autorskih rima zabavne gange u izvedbi umirovljenica, sve to nije bilo dovoljno za ulazak u finale. Dapače, kritika Martine Tomčić uvrijedila je autoricu i glavnu pjevačicu baku Nadu Lauc koja joj nije ostala dužna.

Živim život sto na sat, dokle mogu neću stat…

Dok se žiri častio domaćim pršutom, uštipcima i vinom iz Ljubuškog, pet udovica publiku u studiju i ispred malih ekrana zabavljalo je pjesmom. Operna pjevačica već u startu nije bila oduševljena “mitom”, a bake su zapjevale s porukom kako se samo jednom živi, a da one to čine sto na sat.

“Živim život sto na sat, dokle mogu neću stat. Poruka bi bila moja, ali Bože volja tvoja” – zapjevale su veselo.

U nastavku svoje gange stihovima su odlučile potražiti bogatog dedu u publici.

“Ima l’ u publici, i jednoga dedo, da izgleda dobro, da je pun k’o brod, ako ima nek’ se javi i da malo para na naš račun stavi” – nasmijale su publiku i žiri.

No, Martina Tomčić čitavo vrijeme bila je vidno neoduševljena starijim ženama koje su na Supertalent došle predstaviti repertoar sačinjen od starih napjeva ljubuškog kraja, a koje su na ove bake prenijele njihove bake.

Poklone za žiri ocijenila je suvišnima, a odmah se ogradila da joj kućni odgoj ne dopušta da do kraja bude iskrena, odnosno “brutalna kao sa mlađim  kandidatima“. Ipak, bake iz Ljubuškog nije poštedjela, davši jasno do znanja da nastup nije bio dobar.

Poruka bake Nade nije joj najbolje “sjela”

“Kak’ da ja vama sad kažem ono što bih trebala reći, a da pritom ostanem unutar granica mog kućnog odgoja?… Ovo je bilo puno, puno, puno lošije nego na audicijskom dijelu” – rekla im je Tomčić.

No, baka Nada nije joj ostala dužna pa joj je replicirala riječima:

“Moja Martina, ‘ćeri moja, ostarit ćeš i ti.”

[VIDEO] Simpatične babe iz Ljubuškog gangom raspametile gledatelje i žiri

Najozbiljnijoj članici žirija ovaj se komentar nikako nije svidio te se nije libila dati do znanja da ga smatra nepristojnim načinom komunikacije, dok bi se po smijehu i reakcijama njezinih kolega, ali i publike, činilo da je baka s komentarom pogodila baš “u sridu”.

Također, Tomčić je pojasnila da njezin komentar nema veze s njihovim godinama, nego kvalitetom izvedbe, te da je baš zbog toga još i bila blaga. Maji Šuput svidio se, uz nošnje, i njihov nastup, premda ju je onaj prošli više oduševio. Davor Bilman koji ih je prošloga puta počastio zlatnim gumbom komentirao je da nastup Dream team baba također jedna vrsta aktivizma, misleći očito na pozitivnu poruku koje su poslale o ljudima zlatne generacije.

A bake su ionako same zaključile da mladi trebaju ići dalje, jer na njima svijet ostaje.

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap