Bizarno: Širi se lažna vijest da je umrla žena koja se prva cijepila u Hrvatskoj

Jasmina Grgurić Zanze
27. veljače 2021.
Novosti
A- A+

Protivnici cijepljenja proširili su internetom vrlo ozbiljnu lažnu vijest da je umrla prva žena koja se cijepila u Hrvatskoj. Riječ je o korisnici doma za starije osobe Trešnjevka. I redakcijama medija stigla je obavijest da je gospođa preminula nakon što je primila drugu dozu, no to nije točno.

Ilustracija: Rawpixel

Internetom, ali i mailovima koji pristižu u redakcije medija počela se širiti lažna vijest da je preminula prva žena koja se cijepila u Hrvatskoj. Riječ je o korisnici doma umirovljenika Trešnjevka. Takva vijest došla je i do ministra zdravstva Vilija Beroša koji je potom kontaktirao ravnatelja Doma zdravlja Zagreb Zapad (pod koji spada Trešnjevka) Miroslava Hanževačkog. Kako provjerava Index, radi se o lažnoj vijesti.

Baka Branka koja se prva cijepila primila i drugu dozu: "S unucima se nisam vidjela od listopada"

“To apsolutno nije istina, već ste četvrti koji nam šalju isti upit. Mi smo sve provjerili, gospođa se osjeća dobro i ne možemo vjerovati da se šire takve lažne informacije. Njoj nije ništa, ona se osjeća dobro. Ne znam otkud dolazi ta vijest. Čudno je da nas stalno netko pita o tome, pa čak i ministar, kao da tražimo da bude problem”, rekao je za Index Hanževački.

Naime, gospođa Branka (81) o kojoj smo već pisali primila je drugu dozu Pfizerova cjepiva 20. siječnja i dobro je. Nakon prve doze nije imala nikakve nuspojave. Svima, a posebno mladima, poručila je da se cijepe. Najviše se radovala cijepljenju zbog povratka redovnim aktivnostima i druženja s unucima.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap