Biskupi pozvali na udomljavanje potrebite djece i starijih osoba

Josip Mihaljević
6. veljače 2021.
Novosti
A- A+

Vijeće Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj poslali su poruku za Dan života, pozivaju obitelji da se putem instituta udomiteljstva odluče dati dom djeci i odraslim osobama kako bi pokazali vjerodostojnu kršćansku ljubav i solidarnost.

mate uzinić

Foto: Predsjednik Vijeća HBK za život i obitelj Mate Uzinić | Youtube screenshot

Vijeće Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj za Dan života 2021. godine šalje poruku o aktualnoj problematici udomiteljstva, za koju kažu da je, među ostalim, u Hrvatskoj obilježena nedostatnim brojem i neravnomjernom geografskom zastupljenosti udomiteljskih obitelji.

Pozivaju vjernike da se putem instituta udomiteljstva odluče dati dom djeci i odraslim osobama iskazujući tako na konkretan način vjerodostojnu kršćansku ljubav i solidarnost.

Predsjednik Vijeća HBK za život i obitelj Mate Uzinić napisao je kako je udomiteljstvo u odnosu na smještaj u ustanovi prirodnije i humanije, jer se temelji na načelima obiteljskog okruženja, održivosti socijalnih veza i uključenosti korisnika.

Posvoji seniora! Zašto ne? Već sa stotinu kuna nekome možete olakšati starost

“Udomiteljstvo je poseban poziv koji treba prepoznati i razlučiti u svom srcu, baš kao što je to sveti Josip učinio, jer nisu svi pozvani biti udomitelji. No po sakramentu krštenja, poslanje svakog kršćanina jest ljubiti svoga bližnjega i velikodušno mu služiti. Stoga svaki kršćanin, ako i nema poziv na udomiteljstvo, pozvan je pružati potporu udomiteljima i stvarati takve uvjete kako bi se što veći broj kršćanskih supružnika odlučio postati udomiteljima”, napisao je Uzinić .

HBK je u svojoj poruci naglasila da udomiteljstvo treba i starijim građanima ove države:

“Toplina doma potrebna je osobama s invaliditetom i starijim osobama bez odgovarajuće skrbi koje su često usamljene, marginalizirane i prepuštene samima sebi, a nerijetko postaju žrtvama različitih oblika nasilja”, stoji u poruci HBK koju potpisuje Mate Uzinić.

 

Biskupi pozvali na udomljavanje potrebite djece i starijih osoba
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap