Umirovljenik ide u dom za starije, a traži udomitelje za svoju slatku pekinezericu Malu i mačku od godinu dana

Ana Kanazir
4. studenoga 2022.
Novosti
A- A+

Stariji gospodin danas odlazi u dom za starije osobe, ali ima jedan veliki problem. Naime, nema gdje ostaviti svoje dvije životinje. Odmah se angažirala udruga Plavi križ koja je objavila fotografiju gospodina i psa, ali i njihovu priču. Zahvaljujući dijeljenju i dobrim ljudima, kujica i mačka su pronašle privremeni dom, ali i dalje se traži stalni dom za obje životinje.

Iako bi ih najradije uzeo sa sobom, nažalost, držanje kućnih ljubimaca u domovima za starije osobe nije dopušteno. Ovaj gospodin se teška srca odriče svojih ljubimaca te ih želi dati u dobre ruke. Dok je Malu pronašao kao odraslog psa, njegova mačka ima godinu dana, a također joj treba pronaći smještaj. Oko udomljavanja su se aktivirale dvije udruge, Plavi križ i Faun Kutina.

Traže svoj stalan dom

Stariji i kućni ljubimci | Pexels
„Stopa smrtnosti niža za pacijente koji imaju kućnog ljubimca u odnosu na one koji nemaju"

Kujica Mala ima otprilike osam do deset godina i u tipu je pekinezera. Cijepljena je i čipirana, a gospodin kaže da je vjerojatno i kastrirana. Osim nje, ima i bijelu mačku koja također traži svoj stalan smještaj, a koja je stara godinu dana. Kako je navedeno u objavi, trenutno su zbrinuti i imaju privremeni smještaj jer su se za psa i za macu pobrinuli iz udruge Faun Kutina, ali i dalje se traži stalan dom u kojem će obje životinje biti zbrinute i voljene.

Kako nam je ovdje rekla znanstvenica Jelena Ombla sa Sveučilišta u Zadru kućni ljubimci mogu itekako biti značajni u životu umirovljenika. Točnije, kako navodi Ombla, obiteljski kućni ljubimci, posebice psi i mačke, pružaju potencijal za razvoj emotivne veze koja doprinosi općoj dobrobiti i osjećaju sigurnosti. Osim toga, neće se osjećati toliko osamljeni jer će uvijek imati društvo uz sebe.

Ako želite udomiti i pružiti ljubav mladoj mački i nešto starijem psu, možete se javiti udrugama Faun Kutina ili Plavi križ na njihovim Facebook stranicama. Ne zaboravite samo da su životinje obveza i da im je potrebno pružiti sve uvjete kako bi mogle uživati.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap