Bakina kuhinja: Varivo od krastavaca koje je gotovo vrlo brzo, a okusom podsjeća na ljeto

Ana Kanazir
2. listopada 2022.
Novosti
A- A+

Varivo od krastavaca je vrlo lagano, ukusno i pravo je ljetno varivo. Radi se o jednom od najjednostavnijih variva za koje je potrebno samo nekoliko sastojaka. Glavni dio ovog variva su začini, odnosno kopar koji će dodatno obogatiti okus.

krastavci varivo

varivo krastavci | pixabay, foto:Leo_65

Glavni sastojci su tako svježi krastavci, a možete dodati mrkvu i krumpir za još puniji okus. Osim toga, jedan začin će ovom varivu dati poseban okus, a to je kopar. Ako do sada niste probali, možda je vrijeme da upravo danas za ručak napravite varivo od krastavaca.

SASTOJCI:

  • 3 veća krastavca
  • 3 krumpira
  • 1 mrkva
  • Začini po želji
  • Luk i češnjak
  • Kopar

PRIPREMA:

Prije svega pripremite glavne sastojke tako da ih ogulite i narežete. Mrkve i krumpir narežite na sitne kockice, da budu brže gotovi, a krastavce na ploške. Potom u lonac stavite ulje te prepržite kratko luk i češnjak na koje onda dodajete mrkvu i krumpir. Prelijte sve hladnom vodom, tako da su svi sastojci prekriveni i kuhajte dok krumpir ne postane mekan. Od začina dodajte gotovu mješavinu začina, papar, sol, mljevenu crvenu papriku i na kraju kopar koji može biti svježi ili sušeni. Upravo će on ovom jelu dati poseban okus.

Kako biste zgusnuli varivo, sa strane napravite od ulja, brašna i češnjaka zapršku koju ćete ubaciti u varivo ili jednostavno stavite krumpir na žlicu te ga zdrobite uz pomoć vilice te će on dati dodatnu gustoću jelu. Na samom kraju dodajte malo vrhnja za kuhanje i pomiješajte.

Provjerite još nekoliko sličnih recepata: 

[BAKINA KUHINJA] Lagano varivo od kupusa, mrkve, krumpira i malo mesa
[BAKINA KUHINJA] Varivo od leće i ječma: Zdravo, jeftino i ukusno jelo "na žlicu"
[BAKINA KUHINJA] Recesijski recept bake Ruže za varivo od krumpira na kiselo

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap