[ANKETA] Umirovljenici, kada je vrijeme za popuštanje epidemioloških mjera?

Josip Mihaljević
10. veljače 2021.
Novosti
A- A+

Bliži nam se sredina veljače kada postojeće epidemiološke mjere prestaju važiti, a Stožer će najvjerojatnije do petka donijeti odluku o novim mjerama. Pritom se isprepliće niz faktora poput sve većeg nezadovoljstva ugostitelja, hladnog vremena i pojave novog soja koronavirusa u Hrvatskoj. Kada biste vi popustili s mjerama?

dom za starije ograda

Foto: Mirovina.hr

Prije nekoliko dana smo na portalu objavili anketu u kojoj pitamo naše čitatelje treba li i kada krenuti s popuštanjem epidemioloških mjera. Postojeći epidemiološki okvir više manje je na snazi od kraja studenog 2020. godine kada smo bilježili po tri do četiri tisuće novozaraženih svakoga dana, a brojke su nam se od tada drastično smanjile.

Stožer civilne zaštite ovoga bi tjedna trebao donijeti novi (ili produljiti postojeći, tko zna?) set mjera, a danas je na redu i sastanak vladinog Znanstvenog savjeta oko pojave britanskog soja koronavirusa u Hrvatskoj. Članove Stožera zabrinjava i usporena dinamika pristizanja cjepiva.

Tu su i ljutiti poduzetnici kojima je dosta zabrane rada, a najglasniji među njima su ugostitelji kojima nije dozvoljena niti prodaja kave za van, dok u isto vrijeme restorani, slastičarne i pekarnice imaju tu mogućnost.

Kako članovi Stožera često komentiraju i vremenske uvjete, i vremenska prognoza može poslužiti kao argument za/protiv otvaranja. Nažalost, u Hrvatskoj sljedećih desetak dana možemo računati na niske temperature i minuse.

Zato vas pitamo, treba li i kada krenuti s popuštanjem epidemioloških mjera?

Treba li i kada krenuti s popuštanjem epidemioloških mjera?

[ANKETA] Umirovljenici, kada je vrijeme za popuštanje epidemioloških mjera?
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap