Što umirovljenici misle o popuštanju: Neki bi mjere zadržali do ljeta!

Josip Mihaljević
12. veljače 2021.
Novosti
A- A+

Stožer je danas doveo novi set mjera, ali pobornici popuštanja sigurno se neće zadovoljiti najnovijem epidemiološkom okviru. Kafićima se nakon više tjedana omogućila “kava za van”, a otvorene su teretane, kladionice i kasina. Evo što umirovljenici misle o daljnjem popuštanju mjera!

dom za starije ograda

Foto: Mirovina.hr

Prije tjedan dana smo na portalu objavili anketu o popuštanju mjera, a umirovljenike smo pitali treba li i kada krenuti s popuštanjem mjera. Situacija je, kako vole reći u Stožeru, komplicirana i oni svaki dan “promišljaju” o idućim potezima. Ne smijemo zaboraviti činjenicu da su nam se epidemiološke brojke strmoglavile od vrhunca u prosincu kada smo imali po četiri tisuće novozaraženih svakoga dana.

Od ponedjeljka ćemo tako moći naručiti kavu za van u kafićima (a do sada smo to radili u pekarama, benzinskim crpkama, slastičarnama…), otvaraju se teretane, kasina, kladionice…

To sigurno neće zadovoljiti pobornike popuštanja mjera koji su ove poteze očekivali ranije, ali ni pobornici mjera neće biti nezadovoljni jer je najnovije popuštanje slabo.

Stožer često komunicira kako moraju razmišljati o vremenskim prilikama (trenutno je hladno), ali i o problemima s cjepivom oko kojega gotovo svakoga dana imamo skandal ili barem mini-skandal.

Umirovljenici podijeljeni oko popuštanja

Umirovljenici su podijeljeni oko popuštanja mjera. Od njih 887 koliko je ih je pristupilo anketi, 257 (29%) smatra kako smo već sada trebali popustiti većinu mjera. Njima možemo pridružiti i 125 (14.09%) ispitanika koji smatraju da je sada pravi trenutak za popuštanje.

Imamo nešto više umirovljenika koji su skloniji zadržavanju epidemioloških mjera. Da za popuštanje trebamo čekati proljeće i ljepše vrijeme misli 355 umirovljenika (40%), a nemali dio ispitanika (16.91%) smatra da postojeće mjere trebaju ostati čak do ljeta i do početka turističke sezone.

Što umirovljenici misle o popuštanju: Neki bi mjere zadržali do ljeta!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap