Aladrović: Nije zapelo s covid dodatkom, na dobrom smo putu da se dogovorimo

Josip Mihaljević
9. ožujka 2021.
Novosti
A- A+

Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović izjavio je danas kako dogovori o covid dodatku nisu zapeli i da su vrlo blizu dogovora s umirovljeničkim udrugama. Najavio je i izmjene Zakona o radu.

aladrović

Foto: Josip Aladrović, ministar rada i mirovinskog sustava | Mirovina.hr

Ministar rada Josip Aladrović otkrio je danas u izjavi novosti o covid dodatku, piše N1. Novinari su ga pitali gdje je “zapelo” s dogovorom jer se o njemu intenzivno pregovara već više od dva tjedna i umirovljenici s pravom očekuju da se pregovori privedu kraju.

Covid dodatak: Na dobrom smo putu

Aladrović je odgovorio da se ne slaže da je s covid dodatkom negdje zapelo s obzirom da razgovori s Maticom umirovljenika Hrvatske, Sindikatom umirovljenika Hrvatske i Hrvatskom strankom umirovljenika još uvijek traju.

Trakavica o covid dodatku se nastavlja: Sigurno će ga biti, evo i kada!

“Imali smo nekoliko operativnih sastanak, to je jedna tema koju nije moguće urediti u kratkom razdoblju, no siguran sam da smo na dobrom putu da se dogovorimo oko covid dodatka”, kazao je ministar Aladrović.

Razgovori se nastavljaju ovoga tjedna

Dodao je da se razgovori o covid dodatku nastavljaju krajem ovog tjedna i u sljedećem razdoblju.

Gabričević i Hrelja
Gabričević: Covid dodatak se mora isplatiti, a obiteljske mirovine ostaju prioritet HSU-a

“Siguran sam da Hrvatska može postati jedna od zemalja koja je uvela covid dodatak, ali moramo s druge strane biti svjesni i fiskalnih ograničenja našeg proračuna”, poručio je ministar.

Novinari su pitali odugovlači li se sad kako bi tajmirali isplatu što bliže lokalnim izborima. Aladrović je odgovorio da je ovo vrsta dodatka koja nije nepoznata i da je isplaćena u drugim zemljama te se ne može dovoditi u konotaciju s aktualnim političkim događanjima u državi.

 

Aladrović: Nije zapelo s covid dodatkom, na dobrom smo putu da se dogovorimo
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap