Trakavica o covid dodatku se nastavlja: Sigurno će ga biti, evo i kada!

Josip Mihaljević
4. ožujka 2021.
Novosti
A- A+

Umirovljenici nestrpljivo više od tjedan dana čekaju vijesti o mogućoj isplati covid dodataka. Danas je održan i treći sastanak, a mi neslužbeno saznajemo da će covid dodatka ipak biti!

Foto: Josipa Vrankulj | Bauštela.hr

Umirovljenici nas nestrpljivo već tjedan dana bombardiraju upitima o isplati covid dodatka, a prema ranijim najavama danas je trebao biti dana kada bi mogli dobiti konačnu potvrdu. Umjesto toga, neslužbeno saznajemo kako su se tek danas uspjeli dogovoriti da će covid dodatka definitivno biti, no još smo daleko od definiranih iznosa i razreda isplate.

Kako neslužbeno saznajemo, današnji sastanak prošao je relativno uspješno za umirovljeničku stranu koja je u slučaju neisplate covid dodatka prijetila s prosvjednim akcijama i peticijom, što sigurno ne bi bila dobra slika za vladajuće ovoliko blizu lokalnim izborima.

Međutim, konačne potvrde još uvijek nema jer postoji još nekoliko sitnih, ali važnih detalja oko kojih se treba postići dogovor. Jedan od njih bi mogao biti da, recimo, sredstva koja umirovljenici dobije na osnovu covid dodatka ne podliježu ovrhama.

Neslužbeno smo također saznali da će ti detalji na raspravu doći tek idućeg tjedna, kao i da bi covid dodatak, u slučaju uspješnog provođenja, mogao doći početkom travnja. Umirovljenici će tada dobiti i svoje mirovine za ožujak (uvećane za usklađivanje i zaostatak za siječanj i veljaču), a tih se dana isplaćuju i uskrsnice pa bi naši umirovljenici po prvi put u zadnjih nekoliko godina mogli imati pristojne uskršnje blagdane.

Sagu o isplati covid dodatka pratite i sljedećeg tjedna na Mirovina.hr.

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap