Akcijom protiv inflacije: U riječkim pekarnicama kruh je moguće kupiti za pet kuna

Milan Dalmacija
8. studenoga 2022.
Novosti
A- A+

Vlasnik riječkog lanca pekarnica Arena, Lulezim Qenaj odlučio je od 15. studenog do 15. prosinca, unatoč troškovima, prodavati sve vrste bijelog kruha po cijeni od pet kuna. To mu nije prva akcija, jer kupci slabijeg imovinskog stanja već dugi niz godina u njegovim pekarnicama svakodnevno mogu uzimati kruh potpuno besplatno.

Vlasnik Pekara Arena u Rijeci oodlučio je od 15. studenog do 15. prosinca prodavati bijeli kruh po cijeni od 5 kuna. | Foto: Facebook/Denis Qenaj

Statistike su već pokazale kako je u posljednjih godinu dana, iz raznih razloga, najviše poskupjela hrana. Pritom su posebno vidljiva poskupljenja kruha i pekarskih proizvoda. Kako bi ljudima barem malo olakšao ovo stanje, poznati riječki pekar Lulezim Qenaj, odlučio je u svom lancu pekarnica Arena, prodavati bijeli kruh po cijeni od – pet kuna. Ova će akcija trajati od 15. studenog do 15. prosinca. Kupce je već obavijestio porukom na izlogu pekarnice.

Konzum zaključava cijene za 100 proizvoda: Povoljnija kupnja moguća je na još jedan način

– Poštovani kupci! S obzirom na ova teška vremena odlučili smo umjesto kalendara i upaljača sredstva usmjeriti prema vama. Od 15.11.2022. do 15.12.2022. snizit ćemo cijenu svih vrsta bijelog kruha na 5,00 kn/0,66 €, stoji u njegovoj poruci.

I nije mu to prvi put da pomaže građanima u nevolji. U pekarnicama Lulezima Qenaja građani slabijeg imovinskog stanja svakodnevno mogu uzimati kruh i pekarske proizvode potpuno besplatno.

– Nije mi teško jer znam da ljudi nemaju. Drago mi je da im s ovakvim cijenama olakšam život i uljepšam blagdane, rekao je Qenaj za Novi list.

Možda bi se na njega trebali ugledati i drugi pa, makar i na mjesec dana, sniziti cijene svojih roba i usluga, a ne trčati za ekstraprofitom u sve težoj situaciji za građane. Podsjetimo, procjena je kako će linija siromaštva za ovu godinu iznositi oko 3.200 kuna, što je u razini prosječne hrvatske mirovine, koja je za rujan iznosila 3.233,61 kuna (bez međunarodnih ugovora), odnosno 2.868,48 kuna (s međunarodnim ugovorima).

Copy link
Powered by Social Snap