Umirovljenici od HZZO-a dobili obavijesti o plaćanju: ‘Došlo je do tehničke greške’

Jasmina Grgurić Zanze
18. lipnja 2024.
Mirovine
A- A+

Popriličan šok doživjeli su brojni umirovljenici kada su im poštom stigle obavijesti od Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. Naime, na kućne adrese im je stiglo da trebaju obnoviti policu dopunskog zdravstvenog osiguranja, uz upute za plaćanje. Međutim, riječ je o korisnicima koji policu plaćaju obustavom s mirovine. Iz HZZO-a se ispričavaju zbog greške do koje je došlo, kako kažu, uslijed nadogradnje informacijskog sustava. Umirovljenicima poručuju da obavijesti zanemare.

umirovljenik dopunsko

Dio umirovljenika dopunsko plaća obustavom na mirovinu | Foto: Rawpixel

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje umirovljenicima je na kućne adrese poslao krive obavijesti o plaćanju. Naime, umirovljenici koji za plaćanje dopunskog zdravstvenog osiguranja imaju ugovorenu suglasnost za obustavu iz mirovine, na kućnu adresu greškom su poslane obavijesti o obnavljanju police s uputama za plaćanje.

Rastu cenzusi za besplatno dopunsko osiguranje: Ne plaća ga gotovo 200.000 umirovljenika

– Uslijed nadogradnje poslovnog informacijskog sustava HZZO-a, došlo je do manje tehničke pogreške. Zbog toga su osiguranicima umirovljenicima koji za plaćanje premije dopunskog zdravstvenog osiguranja imaju ugovorenu suglasnost za obustavu iz mirovine, na kućnu adresu odaslane obavijesti o obnavljanju police sa uputama za plaćanje. Molimo osiguranike koji su navedenu obavijest i upute za plaćanje primili da ih zanemare. Ispričavamo se na učinjenoj pogrešci, rekli su jučer iz HZZO-a.

Plaćanje premije kao i do sada, napominju, obavljat će se obustavom na mirovini, a na temelju potpisane suglasnosti za obustavu iz mirovine.

Podsjetimo, gotovo 200.000 umirovljenika oslobođeno je plaćanja police dopunskog zdravstvenog osiguranja, o čemu smo pisali ovdje. Njima se polica plaća iz državnog proračuna, a na temelju mjesečnih prihoda manjih od 379,49 eura po članu obitelji, odnosno 475,12 eura za samce.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap