U jednom gradu se otvorilo Savjetovalište za podršku članovima obitelji oboljelih od malignih bolesti

Ana Kanazir
11. ožujka 2024.
Zdravlje
A- A+

Klinika za tumore KBC-a Rijeka je u suradnji sa Zavodom za kliničku, zdravstvenu i organizacijsku psihologiju u četvrtak otvorila vrata posebnog Savjetovališta. Naime, ovo Savjetovalište je otvoreno kao podrška članovima obitelji pacijenata oboljelih od malignih bolesti. Ovo je ujedno i prvo takvo savjetovalište u sastavu kliničkih bolničkih centara kod nas, a obitelji će sada dobiti potrebnu psihološku pomoć.

Liječnik zapisuje dijagnozu

Liječnik postavlja dijagnozu | Foto: Pixabay

Kada osoba dobije dijagnozu karcinoma, to ne utječe samo na tu osobu, već i na njezinu obitelj. Upravo zato se u KBC-u Rijeka otvorilo posebno Savjetovalište za podršku članovima obitelji pacijenata oboljelih od ovih bolesti.

bolnicki krevet
Ovo će olakšati mnogim onkološkim bolesnicima: Pacijentica primila kemoterapiju kod kuće

Prvo Savjetovalište za podršku članovima obitelji pacijenata oboljelih od malignih bolesti se otvorilo u četvrtak u sklopu Dnevne bolnice Klinike za tumore KBC-a Rijeka. Cilj je olakšati život obiteljima oboljelih koji se često susreću s emocionalnim strahovima, stresovima, umorom i slično. Ove emocije tako često nemaju s kime podijeliti pa upadaju u još gore stanje, a na kraju to utječe i na samog pacijenta.

Upravo će oni sada dobivati pomoć u vidu razgovora, edukacije o vrsti i tretiranju karcinoma kojeg ima pacijent, a dobit će i psihološku podršku, kao i Grupnu terapiju. Sve ovo će timski provoditi onkolozi, medicinske sestre i psiholozi i to svakog četvrtka od 12 do 18 sati u sklopu Dnevne bolnice Klinike za tumore KBC-a Rijeka. Predbilježbe se mogu obaviti kod koordinatora Klinike za tumore na telefon 091/165-8315, kako je napisano na stranici KBC-a Rijeka.

Osim ovog Savjetovališta, u Klinici postoji i onkološko savjetovalište za pacijente koji počinju bilo koji oblik onkološkog liječenja.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap