Odazovite se sutra na besplatni preventivni pregled jetre

Ana Kanazir
24. svibnja 2024.
Zdravlje
A- A+

Sutra će se od jutra obavljati besplatni preventivni pregledi jetre u Kliničkom bolničkom centru Zagreb, u Ambulanti za gastroenterologiju. Moći ćete provjeriti kolika vam je masnoća u jetri i stupanj oštećenja.

prsa doktora u kuti s kemijskama i stetoskopom

Odlazak liječniku | Foto: Pixabay

Ovo je zapravo nastavak akcija preventivnih pregleda jetre koje su se već održale u Kliničkoj bolnici Dubrava i Kliničkoj bolnici Merkur.

Masna jetra: Što je i kako se liječi?

U subotu od jutra možete pregledati svoju jetru potpuno besplatno i bez čekanja na pregled po nekoliko mjeseci. Naime, ove preglede organiziraju Hrvatsko gastroenterološko društvo (HGD), Ministarstvo zdravstva i Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom Grada Zagreba, piše n1info.hr.

Preventivni pregledi su dio akcije u sklopu koje su već održani pregledi u Kliničkoj bolnici Dubrava i Kliničkoj bolnici Merkur. Pregledi će se obaviti uz pomoć uređaja FibroScan, koji određuje masnoću u jetri i stupanj oštećenja.

Masna jetra većinom ne uzrokuje tegobe ili uzrokuje samo bol pod desnim rebrenim lukom pa može dugo vremena biti neprimijećena. Javlja se zbog masne hrane, uzimanje lijekova ili nekih drugih stvari koje se unose u organizam. Dobra je vijest da se može tretirati kada se otkrije na vrijeme, a o tome smo više pisali ovdje.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap