Spasila mu život: Snaha umirovljenom svekru donirala dio svoje jetre

Jasmina Grgurić Zanze
16. prosinca 2019.
Novosti
A- A+

Tužna, ali istovremeno predivna priča stiže iz malog mjesta u susjednoj Bosni i Hercegovini. Umirovljenom rudaru i branitelju Nusretu dijagnosticirana je ciroza jetre. Kako nijedan od trojice sinova nije bio pogodni donor, život mu je odlučila spasiti snaha Almira.

Ilustracija: Pixabay

Umirovljenik Nusret Mumić (65) iz Živinica u Bosni i Hercegovini obolio je od ciroze jetre. Mirovinu je zaradio u Rudniku mrkog uglja “Đurđevik”. Bio je i branitelj, a umjesto da zasluženo uživa u umirovljeničkim danima sustigla ga je bolest koja mu je dijagnosticirana prije pet godina.

Nažalost, bolest je uzela maha i jedini spas bila mu je transplantacija jetre o kojoj mu je ovisio život, piše Dnevni Avaz.

Umirovljenik Drago ima 94 godine, a krv je dao čak stotinu puta

Pretrage i nalazi pokazali su da nijedan od njegove trojice sinova nije mogao biti donor dijela jetre kako bi spasio život svome ocu. No, učinila je to njegova snaha. Naime, Almira Mumić, supruga najstarijeg sina Nusmira, odlučila je darovati dio jetre svom svekru i tako mu spasiti život.

Operacija je uspjela i umirovljenik se dobro osjeća. Operativni zahvat morala je proći i snaha Almira koja se također dobro osjeća. Vijest o njezinoj humanoj gesti objavljena je na društvenim mrežama, što je naišlo na tisuće poruka podrške i želja za brzim oporavkom, ali i divljenje.

I sama je sretna što je učinila ovu plemenitu gestu.

“Hvala vam svima na podršci i željama za brzo ozdravljenje. Dobro sam, hvala Bogu. Svekar je odlično, ali će nešto kasnije biti s nama kod kuće, jer transplantirani pacijenti  budu malo duže u bolnici” – kazala je Almira za Dnevni Avaz.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap