Svjetski dan glasa: Evo na kojim lokacijama možete obaviti besplatni preventivni pregled

Josip Mihaljević
11. travnja 2019.
Novosti
A- A+

Sljedećeg utorka, 16. travnja, obilježava se Svjetski dan glasa. To je dan kada se javnost upoznaje s činjenicom da promijenjena boja glasa može ukazivati na postojanje tumora glasnica te da radno prepoznavanje pruža veliku šansu izlječenja. Upravo zbog toga organizirani su i besplatni preventivni pregledi, na šest lokacija u Zagrebu.

glas

Foto: Unsplash

Povodom Svjetskog dana glasa u Gradu Zagrebu će na šest lokacija biti moguće napraviti besplatni preventivni pregled. Za preglede neće biti potrebna uputnica, a na njih se mogu prijaviti svi građani koji su:

  • promukli duže od 4 tjedna
  • kronični pušači
  • koji imaju glasovni zamor ili nestabilan glas
  • koji imaju nelagodu u grlu
  • glasovni profesionalci
  • kronočno promukla djeca

Sve to, kao i promijenjena boja glasa može ukazivati na postojanje tumora glasnica, a rano prepoznavanje pruža veliku šansu izlječenja.

Cilj javnozdravstvene akcije 2019., koja se održava pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba te uz financijsku potporu Grada Zagreba, jest rano otkrivanje karcinoma glasnica Obilježavanje Svjetskog dana glasa Grad Zagreb, Gradski ured za zdravstvo provodi u suradnji sa Zagrebačkom ligom protiv raka, Zagrebačkim klubom laringektomiranih i Hrvatskom zajednicom laringektomiranih uz potporu i suradnju Muzeja Mimara, Hrvatske lige protiv raka, Klinike za tumore KBC Sestre Milosrdnice, Kliničke bolnice Merkur, Poliklinike za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG, Kliničke bolnice „Sveti Duh“, CEM – Centra za ekspertnu medicinu i Kliničke bolnice Dubrava.

Besplatni pregledi provest će se na šest lokacija, a sve što je potrebno je prijašnja najava telefonom.

1. Klinika za tumore KBC Sestre Milosrdnice, Ilica 197

Preglede možete obaviti 16. i 17. travnja od 12-13 sati (Poliklinika Klinike za tumore, ORL ambulanta) uz prethodnu najavu na telefon 01/3783 537.  Pregledavaju se građani koji su promukli dulje od 4 tjedna, a da pritom nisu prehlađeni.

2. Klinička bolnica Merkur – ORL ambulanta, Zajčeva 19

Preglede možete obaviti 16. i 17. travnja, od 12-13 sati(poliklinika – ORL ambulanta) uz prethodnu najavu na telefon  01/2253 247. Pregledavaju se građani koji su promukli dulje od 4 tjedna, a da pritom nisu prehlađeni

3. Centar za ekspernu medicinu, Voćarska 14

Preglede možete obaviti 16. i 17. travnja, od 16 do 18 sati u ‘ambulanti 3’. Potrebna je prethodna najava na telefon ili e-mail (099/ 4635800, 01/4635800, info©cem.hr). Bit će pregledani svi građani koji su promukli duže od 4 tjedna, kronični pušači i oni koji imaju glasovni zamor ili nestabilan glas, nelagodu u grlu i glasovni profesionalci, kao i promukla djeca.

4. Poliklinika SUVAG, Ul. kneza Ljudevita Posavskog 10

Preglede možete obaviti 16. travnja u vremenu od 14:30 do 18:00 sati. U Poliklinici SUVAG Zagreb obavljat će se preventivni pregledi fonijatra i logopeda. Molimo pacijente da se prije dolaska najave na telefon 01/4629-603 kako bi optimalno iskoristili planirano vrijeme za preglede. Preglede će obavljati dr. sc. Ivana Aras, dr. med. , spec ORL – fonijatar i mr. sc. Irena Zovko, prof. logoped. Pregledi će se obavljati u zgradi Medicinske dijagnostike i rehabilitacije, Kneza Ljudevita Posavskog 10a, Zagreb. Molimo pacijente da se, nakon dolaska u Polikliniku, jave na prijemni šalter. Medicinske sestre će ih otpratiti do ambulante u kojoj će se obavljati predviđeni preventivni fonijatrijski i logopedski pregled.

5. Klinička bolnica Sveti duh – ORL ambulanta, Ul. Sveti Duh 64

Pregledi će se obavljati 16. i 17. travnja od 13 do 14 sati. Potrebna je prethodna najava na telefon 01/ 3712 436 (pregledavaju se građani koji su promukli dulje od 4 tjedna, a da pritom nisu prehlađeni).

6. Klinička bolnica Dubrava – ORL ambulanta, Avenija Gojka Šuška 6

Pregledi će se obavljati 16. i 17. travnja  od 12 do 14 sati. Potrebna je prethodna najava na telefon 01/290 2892 (pregledavaju se građani koji su promukli dulje od 4 tjedna, a da pritom nisu prehlađeni).

 

Svjetski dan glasa: Evo na kojim lokacijama možete obaviti besplatni preventivni pregled
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap