Bolnica u Bjelovaru dobila novi uređaj za operaciju mrene vrijedan 95.000 eura

Ana Kanazir
24. svibnja 2023.
Zdravlje
A- A+

Bolnica u Bjelovaru je dobila novi uređaj za operaciju sive mrene koji je vrijedan 95.000 eura, a župan Marko Marušić je najavio da će županija odobriti dodatnih 1.5 milijuna eura za opremanje bolnice. Ovime će operacija mrene biti još jednostavnija za umirovljenike, ali i za sve druge osobe koje imaju ovaj problem s vidom.

Pola lica umirovljenice koja na olima ima naočale

Umirovljenica s naočalama | Foto: Rawpixel

Siva mrena je bolest oka koja se često javlja kod starijih osoba. Može biti prisutna na jednom ili na oba oka, a ako se ne tretira može dovesti i do sljepoće. Više o toj bolesti smo pisali u ovom tekstu. Kako bi se olakšala operacija sive mrene, u bolnici u Bjelovaru su dobili poseban uređaj.

oko
Siva mrena: Što je, kako je prepoznati i kako se tretira ova česta bolest oka

Kako je rekao voditelj Odjela za oftalmologiju Davor Malčić, na ovom se odjelu u godinu dana obavi najmanje 1.200 operacija sive mrene, dok je nekada ovaj broj veći i od 1.400.

– Svakodnevno obavljamo operacije mrene i sada smo potpuno opremljeni, a ovaj novi uređaj zaista nam je nužan. Njime nećemo toliko podići broj obavljenih operacija koliko ćemo podići kvalitetu i sigurnost jer je riječ o uređaju koji ima dodatne mehanizme osiguranja od eventualnih neželjenih događaja, rekao je Malčić, a prenosi Index.

Dodao je i kako se bolnica u Bjelovaru stalno oprema novim uređajima, a oprema se i zgrada nove bolnice. Jednako tako, mnogi ljudi iz drugih županija dolaze u ovu bolnicu jer su i liste čekanja kraće nego u ostatku Hrvatske.

Pola lica umirovljenice koja na olima ima naočale
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap