Umirovljenica o odlasku iz Zagreba: ‘Mislim da je za nas starije velika dobrobit živjeti u manjem mjestu’

Ana Kanazir
29. listopada 2023.
Priče
A- A+

Umirovljenica Anica se prije četiri godine preselila iz Zagreba u Stubičke Toplice, a otkrila nam je što misli o ovoj životnoj promjeni, ali i kako je zadovoljna u manjem mjestu. Kako nam je rekla, puno je više događaja i aktivnosti, a otkrila nam je i kako je sretna što ju je sudbina navela na preseljenje.

Umirovljenica Anica u parku u Stubičkim Toplicama

Umirovljenica Anica u Stubičkim Toplicama | Foto: privatna arhiva

Iako se neki sele u velike gradove zbog lakšeg načina života, umirovljenica Anica je napravila upravo obrnuto, odnosno preselila se iz Zagreba u Stubičke Toplice, a otkrila nam je i prednosti njezinog sadašnjeg života, ali i što misli o odluci o preseljenju.

Hrvatska dospjela među 25 najboljih zemalja za preseljenje u mirovini

Prednosti je mnogo

Anica se prije četiri godine preselila iz Zagreba u Stubičke Toplice i to zbog raznih problema koji su se u Zagrebu zaredali, a sada uživa u svojoj kući u Stubičkim Toplicama.

– Postalo mi je prebučno, velike gužve i zrak sve zagađeniji. Prodala sam nekretninu i ovdje kupila stariju kućicu koju sam renovirala. Imam okućnice i nekoliko parkirnih mjesta što je u Zagrebu veliki problem, rekla nam je umirovljenica.

Osim toga, preseljenje je utjecalo i na njezino zdravlje pa je sada, kako kaže, zdrava i vitalna.

– Volim svoj rodni Zagreb, ali zahvalna sam što me život doveo u Stubičke Toplice. Sretna sam ovdje. Mislim da je za nas starije velika dobrobit živjeti u manjem mjestu. Tu su manje gužve, puno je mirnije, puno je zelenila i svježeg zraka, objasnila nam je sugovornica.

Puno je više događaja

Uz očite promjene koje su uslijedile dobila je i mogućnost sudjelovati u puno više aktivnosti, ali i događaja.

– Uvijek se nešto događa tijekom cijele godine, puno više nego u Zagrebu. Imamo jako dobrog načelnika gospodina Josipa Beljaka i njegove suradnike. Naša Općina i Turistička zajednica Općine Stubičke Toplice organiziraju velike manifestacije na nivou Hrvatske i šire, rekla nam je Anica.

Spomenula je i kako je prednost i blizina Specijalne bolnice za rehabilitaciju koja ima moderniju opremu i ljubazno osoblje, a uz to postoji i dom zdravlja, škola i vrtići pa je ovo mjesto pogodno i za mlade.

‘Sve mogu, ništa ne moram’

Uz navedene prednosti, ova umirovljenica nam je priznala i kako sada ima više vremena za sebe pa onda i koristi te blagodati. Tako je član Općinske knjižnice, a otkrila nam je i čime se sve bavi u mirovini u Stubičkim Toplicama.

– Čitam, idem na mise, šećem, družim se. Bavim se mojom kućicom i okućnicom. Moj moto je – sve mogu, ništa ne moram, otkrila nam je Anica.

Ipak, za kraj nam je priznala da postoji jedan nedostatak, a to je što nema toliko trgovina kao u Zagrebu, ali isto tako njoj to ne nedostaje.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap