Prodavačica na tržnici Dragica (69) : ‘U penziji jesam, ali u mirovini nisam i radit ću dokle god ću moći’

Ana Kanazir
2. travnja 2023.
Priče
A- A+

Dragica radi na tržnici već 40 godina, a i prije se bavila poljoprivredom. Svaki dan do tržnice putuje oko 26 kilometara, a priznaje da joj prodaja nekada ide bolje, a nekada slabije. Iako ne zvuči najbolje za jednu 69-godišnjakinju, ova prodavačica na tržnici nam je rekla kako mora raditi jer su mirovine male, a ispričala nam je i kako se snalazi s eurom.

prodavačica Dragica na tržnici

Prodavačica Dragica | foto: Mirovina.hr

Baš kao i većina starijih prodavačica na tržnici i Dragica radi jer mora. Točnije, mirovina joj je premala pa joj je prodavanje na tržnici dodatni izvor prihoda. Osim Dragice, na istoj tržnici prodaje i Beba kojoj mirovina iznosi oko 200 eura pa joj je također rad u mirovini nužan. Njezinu priču možete vidjeti ovdje.

prodavačica Beba na tržnici Kvatrić
Beba (64 ) o radu na tržnici: 'Da ne prodajem na placu, ne bih mogla preživjeti'

Prodaje već 40 godina

Kako nam je rekla, ne prodaje svaki dan na tržnici, ali se zato ovim poslom bavi već 40 godina. Požalila se i na uvjete rada i otkrila što bi moglo biti bolje.

– Prodajem na placu od utorka do subote. Sve bi bilo bolje da imamo bolju tržnicu, koja bi bila natkrivena. To nam je obećano, ali nije ispunjeno, rekla je Dragica i dodala kako na tržnici prodaje već 40 godina, rekla nam je Dragica.

Prodaja na tržnici znači i prodavanje po svim uvjetima, bilo da je kiša ili sunce, ali Dragica i druge ‘kumice’ na placu i nemaju previše izbora.

zelje

Dragica, između ostaloga prodaje i zelje na tržnici | Mirovina.hr

Radit će dokle god će moći

Saznali smo i da se dobro snašla s eurima, ali da joj nekako brzo ispari novac jer ima osjećaj da se radi o malim iznosima. Osim toga i mirovina joj je mala pa zato i mora raditi i svaki dan putovati iz naselja udaljenog oko 26 kilometara od Zagreba.

– Moramo raditi jer su mirovine male. U penziji jesam, ali nisam u mirovini. Dok god mogu raditi, ja ću raditi. Nema tu druge. Mirovine su male, objasnila je prodavačica.

Otkrila nam je i kako prodaja ide kako koji dan, ali i da na tržnici kupuju i mladi i stari.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap