Ovaj 73-godišnjak i dalje popravlja satove svojih građana, a uz to i svake godine pliva maraton

Ana Kanazir
25. siječnja 2023.
Priče
A- A+

Urarski obrt Čulina u Zadru ove godine slavi sedamdeset godina rada bez prestanka, a gospodin Ivica Čulina je u ovaj obiteljski posao ušao kada je imao samo 15 godina. Danas ima 73 godine i dalje radi, četiri sata na dan, ali ne misli prestati.

urar Čulina

Urar Čulina | foto: Screenshot HRT

Ivica Čulina sada radi za svog sina, a kaže kako je u ovom poslu već 58 godina. Iako je prošle godine otišao u mirovinu, ne odustaje od onoga u čemu je najbolji – popravljanju satova. I dalje ima vjerne mušterije koje mu često dolaze, ali kaže da u ovom poslu nema budućnosti.

frizer Potepuh
Sedamdesetogodišnji frizer je šišao mnoge poznate osobe, dobio nagrade, a frizure će raditi dokle god će moći

 Ovaj umirovljenik uživa u svojem poslu

Iako je bio odličan učenik i mogao je upisati bilo koju školu, on je odlučio nastaviti obiteljski posao i ići očevim stopama i nije mu žao zbog toga.

– Oni su mislili da sam pogriješio školu, jer su vidjeli odlične ocjene, rekao je za HRT Ivica Čulina.

Osim što se bavi urarstvom, gospodin Ivica već više od dvadeset godina pliva maraton Zadar – Preko. Čak se i njegova liječnica čudi što su mu svi nalazi toliko dobri.

Traži se promjena baterija ili remena

Ovaj 73-godišnjak ima i unuke kojima ne savjetuje da rade kao urari jer u ovom poslu, kako kaže, nema budućnosti. Dok je ranije na zadarskom Poluotoku bilo desetak urara, danas ih je samo četiri. Dodaje i kako su rijetki oni koji traže baš popravak sata, više se traži promjena baterije ili remena.

Osim gospodina Čuline, još jedan stariji gospodin održava na životu svoju radnju, a to je frizer __ koji salon ima u zagrebačkoj Ilici, a koji je šišao mnoge slavne osobe. Više o njemu možete vidjeti ovdje.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap