Sedamdesetogodišnji frizer je šišao mnoge poznate osobe, dobio nagrade, a frizure će raditi dokle god će moći

Ana Kanazir
19. prosinca 2022.
Priče
A- A+

Dragutin Sastić je zagrebački frizer u sedamdesetom desetljeću života koji je šišao brojne poznate osobe, a 2016. godine je osvojio titulu Europskog prvaka u muškom šišanju, te je proglašen i viceprvakom svijeta. Svoju ljubav prema šišanju otkrio je još kao dječak, a tim poslom će se baviti dok god će ga ruke služiti.

frizer Potepuh

frizer Potepuh | foto: HRT, screenshot

Zovu ga još i Potepuh, a ovaj gospodin svoje mušterije većinom i dalje šiša britvom. Na njegovoj su se stolici mijenjala brojna poznata lica kao što su Zdravko Čolić, Miroslav Ćiro Blažević, članovi grupe Indexi, a otkrio je i kakve frizure žele Hrvatice i Hrvati.

Danas se sve svodi na novac

Iako su mu svi u obitelji mehaničari, on je odabrao drugačiji životni put, a jedno vrijeme je bio golman i bubnjar i živio sve tri ljubavi. Svoj salon Potepuh, od kuda dolazi i njegov nadimak, je otvorio prije 22 godine u Ilici, iako je prve frizure počeo raditi kada je imao samo 13 godina. Kaže da i dalje ne razmišlja o zatvaranju salonu. Dodaje kako će raditi do kada će moći jer ne može bez friziranja jer ga to ispunjava.

– Danas nema više romantike u svemu tome, u poslu. Sve se svodi na novac. Meni je važnije da mi je mušterija zadovoljna, nego zarađeni novac, rekao je ovaj simpatični frizer za HRT.

Svaki četvrti umirovljenik uopće ne ide frizeru. Evo koliko ih ide redovno!

Muškarci vole jednostavne frizure, žene pramenove

Otkrio je i kako se Hrvati vole uređivati i kako više preferiraju klasične frizure. Muškarci vole jednostavne frizure, a žene vole ugradnju ekstenzija i pramenove, dok djeca žele frizure kakve imaju Ronaldo ili Mbappé.

U salon su dolazili i mnogi poznati kao što su Ćiro Blažević, Vlado Kalember, a za sve ima poneku priču. Dok ga je Ćiro oduševio jer je vrlo zabavan, Kalember je bio malo zahtjevniji.

U našoj anketi iz veljače u kojoj smo vas pitali koliko često idete frizeru dobili smo različite odgovore, a statistika pokazuje kako je 24,16 posto ispitanih kazalo da uopće ne idu frizeru. No, čak ukupno 60 posto umirovljenika to čini relativno redovno i to nekoliko puta godišnje visokih 40,8 posto, a jednom mjesečno 19,52 posto, dakle svaki peti si frizuru može priuštiti od svake mirovine, više možete pročitati ovdje.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap