Mio (63) se trudi ostati aktivan unatoč svojem narušenom zdravlju nakon moždanog udara

Barbara Jurišić
26. lipnja 2022.
Priče
A- A+

Mio (63) dane provodi praveći društvo prodavačima voća u Osijeku. Često ide šetati jer mu je doktor to preporučio, ali, iz dosade, ide pomagati svojim prijateljima koliko god može.

Mio (63) u Osijeku u Retfali
(Barbara Jurišić/Mirovina.hr)

Rezao je klade u Šibicari te je radio u kafiću sve dok ga zdravlje nije spriječilo. Zadesio ga je moždani udar. Od tada, on je u mirovini. Svoje vrijeme troši tako što se druži s prodavačima voća te u šetnji. I dalje koristi svoje znanje te pomaže prijateljima oko vodo instalacija i elektro  instalacija.

„Radio sam u Šibicari i radio s kladama i rezao klade. Radio sam i u gostioni jednoj, ali zbog zdravlja sam se morao ostaviti posla. Ni gazda tamo više nije isti, umro čovjek. Nismo imali neke anegdote, ali stalno je bio neki crni humor.“- priča gospodin Mio.

Unatoč svojim zdravstvenim problemima, on se i dalje kreće. Šeće zato što mora te iz dosade radi popravke vodovodnih i elektro instalacija svojim prijateljima.

Ivan (65):"Imam volje, imam srca, imam misli, ali nemam snage"

„Sada sjedim i svakodnevno šećem. Iz potrebe šećem jer sam imao jedan moždani i onda se moram kretati. Radim svašta uz to. Prijateljima pomažem i iz dosade radim vodu, radim struju, ali pazim na sebe i ne pretjerujem. Često dođem i provodim vrijeme s gospođom popodne dok ona prodaje tu voće, ali uvijek se držim sjene da me ne udari sunce.“ – završava umirovljenik Mio.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap