Živi zid ukazao na problem sa starijim biračima: “Za njih osim HDZ-a i Dade nitko i ne postoji”

Josip Mihaljević
11. ožujka 2019.
Novosti
A- A+

Relativno uspješna taktika Živoga zida kojom su pridobili poveći dio takozvanih “protestnih” glasova u Lici nije upalila. Njihovu listu u ličko-senjskoj županiji vodio je Rade Jug, ali su osvojili tek 661 glas, odnosno 3,06 posto. Evo kako iz stranke objašnjavaju tamošnji potop.

Ivan Vilibor Sinčić Snimak zaslona: Youtube

Prema podatcima Državnog zavoda za statistiku, Ličko-senjska županija i službeno ima najstarije stanovništvo u RH. Gotovo svaki četvrti stanovnik (24,7 posto) je stariji od 65 godina.

Živi zid, koji nije ostvario planirano na jučerašnjim izborima u Ličko-senjskoj županiji, upravo u starijem stanovništvu vidi opravdanje za neuspjeh. Optimizam vide tek u smjeni generacija.

Na službenoj Facebook stranici stranke, napisali su sljedeće:

“Izbori u Lici donijeli su jednu veliku školu. Promatrajući izbore, obilazili smo velik broj privatnih kuća i domova za starije i nemoćne. Birači, velik dio njih, nije u stanju čitati, pa traže od članova biračkog odbora da im pročitaju imena sa izbornih lista. Neki su slijepi, neki polsvjesni, većina jedva pokretni, nemoćni…

Za njih osim HDZ-a i Dade nitko i ne postoji. Neki se čude kako to da Dado i HDZ ne idu skupa, prvi put čuju da su se razišli. Za nove stranke nikad nisu čuli.

Nažalost, dok se ne dogodi smjena generacije, možemo samo gledati kako država propada i nadati se da će do tada ostati nešto za spasiti”, stoji u objavi.

Živi zid je doista na teren poslao mnogo promatrača izbora, a i prije nego što su izašli prvi neslužbeni rezultati, objavili su kako je će prema njihovim informacijama, HDZ biti daleko najjača stranka. Točno tako se i dogodilo, a više o rezultatima izbora možete pročitati OVDJE.

Povezani tekstovi
Popularno
Komentari

Jedan komentar

Mlađahna “gospodo” iz “Žtvog zida” STIDITE SE!!!! Još nitko nije tako uvrijedio stare ljude Ti starci su vam izgradili HRVATSKU da ste imali što braniti i dalje nadograđivati Imam 84 godine i sama pišem svoje komentare na svojem Facebooku . Nemojte se previše” napuhavati” Što ste uradili da poboljšate našu domovinu?

Komentiraj