Živi zid ukazao na problem sa starijim biračima: “Za njih osim HDZ-a i Dade nitko i ne postoji”

Josip Mihaljević
11. ožujka 2019.
Novosti
A- A+

Relativno uspješna taktika Živoga zida kojom su pridobili poveći dio takozvanih “protestnih” glasova u Lici nije upalila. Njihovu listu u ličko-senjskoj županiji vodio je Rade Jug, ali su osvojili tek 661 glas, odnosno 3,06 posto. Evo kako iz stranke objašnjavaju tamošnji potop.

Ivan Vilibor Sinčić Snimak zaslona: Youtube

Prema podatcima Državnog zavoda za statistiku, Ličko-senjska županija i službeno ima najstarije stanovništvo u RH. Gotovo svaki četvrti stanovnik (24,7 posto) je stariji od 65 godina.

Živi zid, koji nije ostvario planirano na jučerašnjim izborima u Ličko-senjskoj županiji, upravo u starijem stanovništvu vidi opravdanje za neuspjeh. Optimizam vide tek u smjeni generacija.

Na službenoj Facebook stranici stranke, napisali su sljedeće:

“Izbori u Lici donijeli su jednu veliku školu. Promatrajući izbore, obilazili smo velik broj privatnih kuća i domova za starije i nemoćne. Birači, velik dio njih, nije u stanju čitati, pa traže od članova biračkog odbora da im pročitaju imena sa izbornih lista. Neki su slijepi, neki polsvjesni, većina jedva pokretni, nemoćni…

Za njih osim HDZ-a i Dade nitko i ne postoji. Neki se čude kako to da Dado i HDZ ne idu skupa, prvi put čuju da su se razišli. Za nove stranke nikad nisu čuli.

Nažalost, dok se ne dogodi smjena generacije, možemo samo gledati kako država propada i nadati se da će do tada ostati nešto za spasiti”, stoji u objavi.

Živi zid je doista na teren poslao mnogo promatrača izbora, a i prije nego što su izašli prvi neslužbeni rezultati, objavili su kako je će prema njihovim informacijama, HDZ biti daleko najjača stranka. Točno tako se i dogodilo, a više o rezultatima izbora možete pročitati OVDJE.